Uusi mies astui osuuspankin ruoriin

Uukuniemen Osuuspankilla eletään huhtikuun loppuun asti sikäli harvinaislaatuista aikakautta, että pankilla voi törmätä kahteen johtajaan, uuteen ja väistyvään. Pankin toimitusjohtajana aloitti nimittäin tänä aamuna helmikuussa toimeen valittu Santtu Iljuskin. Edellinen toimitusjohtaja Pauli Loikkanen siirtyy eläkkeelle toukokuun alusta ja pitää käyttämättömiä vuosilomia kevään aikana, mutta tekee myös muutamia työpäiviä konttorilla. Samalla tutustutaan Santun kanssa paikkakunnan asukkaisiin sekä pankin toimintaan ja hallintoon.

Santtu Iljuskin (28) on syntynyt Kuhmossa ja asunut viimeksi Kuopiossa. Hän siirtyi Uukuniemen Osuuspankin toimitusjohtajaksi OP-Pohjola-ryhmän Kuopion yhteyskeskuksesta, jossa hän työskenteli myyntitiimin esimiehenä vielä viime viikolla. Muuttokuorman loppuosa saapui Uukuniemelle eilen sunnuntaina, ensimmäinen reissu tuli tehtyä viime keskiviikkona.

Alaisia aikaisemmassa toimessa oli toista kymmentä, uudessa tehtävässä kaksi palveluneuvojaa sekä osa-aikainen siivoja. Lisäksi tehdään tiivistä yhteistyötä paikkakuntalaisen, Pohjolan vakuutusasiamiehenä ja OPKK:n kiinteistövälittäjänä toimivan Kyllikki Uimosen kanssa. Uutta tehtävää Santtu Iljuskin pitää mielenkiintoisena, monipuolisena sekä sopivalla tavalla haasteellisena. Pienen pankin on pystyttävä pitämään kulut kurissa, mikä on monesti helpompaa isommassa yksikössä. Pienen pankin etuna on kuitenkin se, että asiakkaat ja pankin henkilökunta tuntevat toisensa henkilökohtaisesti.

Kalastusta, juoksua ja hiihtoa harrastavalle Santulle Uukuniemi tarjoaa hyvät mahdollisuudet myös vapaa-ajan viettoon. Kirkasvetinen Pyhäjärvi siintää Hoviselän mäen juurella, aivan uuden työpaikan ja asunnon vieressä. Keväällä olisi tarkoitus tuoda vene Pyhäjärven rantaan perheen kesämökiltä Suonenjoelta.

Santtu aikoo lähiaikoina tutustua myös Rajapirtin sisäliikuntatiloihin, koska hän harrastaa sählyä. Mikäli löytyisi enemmän porukkaa, voisi aloittaa vaikka yhteiset sählytreenit Rajapirtillä. Paikkakunnan hiihtolatuihin pitää myös tutustua. Ehkä tulevaisuudessa saadaan taas hiihtoladut myös Niukkalan kylään, mutta alkuun voisi tutustua esimerkiksi Uukuniemen kirkonkylän latuun ja Tarnalan valaistuun latuun. Santun hiihtotyylinä on luistelu.

Uukuniemen Osuuspankin konttori palvelee maanantaista perjantaihin klo 10-15, mutta ajanvarauksella myös ennen klo 10:tä ja klo 15:n jälkeen. Johtajan tavoittaa numerosta 05 – 443 223, palveluneuvojat numerosta 05 – 443 120.

MB

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>