Saaren Apteekki palvelee myös Uukuniemellä

Oletko joskus ihmetellyt miksi Uukuniemen Osuuspankin ulko-ovessa on apteekeista tuttu ”käärmelogo”? Mitä lääkekaappi tarkoittaa? Pankin tiloissa toimiva lääkekaappi on palvelu, jonka olemassa olosta pikaisen gallupin perusteella eivät tiedä aivan kaikki paikkakunnalla asuvatkaan. Uukuniemen lääkekaappia ylläpitää Saaren Apteekki. Lääkekaapista myydään käsikauppalääkkeitä pankin henkilökunnan toimesta Saaren Apteekin lukuun.

Lääkekaapit ovat maaseudun palvelumuoto, jolla halutaan turvata lääkehuolto myös alueilla joissa ei ole varsinaista apteekin toimipistettä. Toimintaa ohjaa lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea, joka myöntää myös varsinaiset apteekkiluvat.

Lääkekaappi on toiminut osuuspankin tiloissa 90-luvulta saakka. Tuolloin lääkekaappia ylläpitänyt Niukkalan posti lakkautettiin ja lääkekaappi siirrettiin pankin tiloihin. Lääkekaapin valikoimiin kuuluu runsas valikoima erilaisia tuoteita, mm. särkylääkkeitä ja voiteita. Erilaisia artikkeleita on toista sataa, kertoo palveluneuvoja Eila Pennanen Uukuniemen Osuuspankista.

Apteekkari Tommi Saarelainen Saaren Apteekista kertoo, että vaikka lääkekaapin myynti ei ole kovin merkittävä apteekin kannalta, on se hyvä keino palvella Uukuniemellä asioivia asiakkaita, jotka voivat näin hoitaa lääkeostokset muun kauppa- ja pankkiasioinnin yhteydessä. Uukuniemen lääkekaappi onkin säästänyt monelta paikkakuntalaiselta automatkan Saarelle tai Kesälahdelle, kun on esimerkiksi tarvittu pikaisesti särkylääkettä kuumeiselle lapselle.

Reseptilääkeasioissa voi ottaa yhteyttä suoraan Saaren Apteekiin puh. 05 – 435 256.

MB

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>