Rahaa yksityisteiden peruskorjaukseen vielä saatavilla

– Puuhuollon kannalta merkittävien yksityisteiden peruskorjaukseen on edelleen runsaasti rahaa myönnettävissä, sanoo viranomaispalveluvastaava Jukka Tamminen Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta.

– Tiekuntien kannattaisi olla nyt aktiivisia, koska rahaa voidaan myöntää vain vuonna 2011 aloitetuille hankkeille. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että avustushakemusten tulisi olla ELY-keskuksessa viimeistään syys-lokakuussa 2011, jolloin tien alkutarkastus ennätetään tehdä syksyn aikana. Hankkeen varsinaiselle toteutukselle on aikaa vuoden 2013 loppuun, jatkaa Tamminen.

– Avustuskelpoisuuden edellytys on, että tielle on perustettu tiekunta ja se on autolla-ajokelpoinen. Tien tulee myös olla merkittävä metsätalouden kannalta mikä tarkoittaa, että sen vaikutuspiirissä tulee olla vähintään 100 hehtaaria metsää. Metsätalouden merkittävyydestä tulee hakemukseen liittää metsäkeskuksen lausunto. Avustuksen suuruus on 50% hyväksytyistä kustannuksista.

Uukuniemellä on kesän aikana peruskorjattu ainakin Haapaniemen, Lammintauksen ja Palolahden tiet. Palolahdentien kunnostus toteutettiin juuri puuhuoltohankkeena ja sen urakoi Pertti Siitonen Oy. Teiden peruskorjausurakoinnin kannalta tilanne on Uukuniemellä hyvä, koska alueella toimii aktiivisesti myös toinen urakoitsija, Maaseutupalvelu J Kaljunen. Lisäksi tienrakennukseen tarvittavaa materiaalia on runsaasti urakoitsijoilla saatavilla.

JL

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>