Osuuspankin kuulumiset

Tämän vuoden toukokuussa tulee kuluneeksi 86 vuotta siitä, kun Uukuniemen Osuuspankki perustettiin vuonna 1923. Monta kertaa ovat vastuuhenkilöt nousseet jo esittelemään pankin vuositilinpäätöstä,useimmiten toki helpottuneina ja hyvillä mielin. Vuosi meni hyvin.

Uukuniemen Osuuspankki on tänä päivänä maan kolmanneksi pienin osuuspankki,ja kahta ruotsinkielistä osuuspankkia lukuun ottamatta pienin suomenkielinen itsenäinen osuuspankki. Monien mielestä jo kummajainen tässä suurten yksiköiden muuttuvassa maailmassa, – mutta meidän uukuniemeläisten mielestä “positiivinen kummajainen”.

Vuonna 2008 Osuuspankin toiminta säilyi edelleen kohtuullisen hyvällä tasolla. Korkokate jopa parani 10,5% ja liikevoittokin säilyi lähes edellisvuosien tasolla ollen yhdeksänkymmentäkaksi ( 92 t € ) tuhatta euroa. Pankin omat varat ovat 1,5 miljoonaa euroa ja vakavaraisuus 42,1 prosenttia. Tätä taustaa vasten tervettä luotonkysyntää ja taloudellista aktiviteettia saisi olla enemmän, mutta hyvä näinkin. Tasainen tulos, luottotappioilta välttyminen ja uukuniemeläisten uskollisuus oman pankkinsa palveluiden käyttäjänä ovat merkinneet sitä, että pankin
kunto on edelleen erinomaisella tasolla.

Taseeltaan vahva, yhdentoista miljoonan ( 11 miljoonan € )euron ja 305 jäsenen paikallispankki lähtee kohtamaan meneillään olevaa maailmanlaajuista taloustaantumaa luottavaisin, joskin mietteliäin mielin. Liiketoiminta hiljalleen taantuvassa toimintaympäristössä on kasvun kannalta haasteellista. Ulkoa tulevat hallinnolliset, toiminnalliset ja osaamiseen liittyvät haasteet ovat pankin kokoon nähden jo melkoiset.

Osuuspankin hallitukseen kuuluu tällä hetkellä kuusi jäsentä, puheenjohtajana Esko Karhinen ja jäseninä Marja Liisa Kokko, Raimo Leppinen, Pauli Loikkanen, Ritva Piipponen ja Osmo Timonen.

Hallitus kutsuu taas kaikki jäsenet 31.3.2009 ( tiistaina ) klo 18:00 osuuspankin kokoushuoneeseen kuulemaan ja keskustelemaan menneestä ja arvioimaan tulevaa. Tervetuloa mukaan!

Pauli Loikkanen
Toimitusjohtaja

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>