Moto töissä Koiraniemellä – Katso video

Jouni Tiainen Saaren Konekorjuu Oy:stä hakkaa motolla harvennushakkuukohdetta Koiraniemellä. Nyt puretaan niitä hakkuukohteita, jotka ovat jääneet rästiin huonon puumarkkinatilanteen ja monena talvena heikkojen korjuukelien vuoksi. Töitä koneyrittäjillä on hyvin talven ajaksi, kesän tilanne ratkeaa vasta myöhemmin kesäkorjuukelpoisten palstojen kauppojen selvittyä.

– Lumesta on sekä hyötyä että haittaa. Vaikka routaa ei juurikaan ole suomailla kantaa tamppautuva lumi hyvin ja näin on pystytty korjaamaan myös vaikeita kohteita, toteaa monitoimikoneen kuljettaja Jouni Tiainen.

– Toisaalta puissa oleva lumi hankaloittaa etenkin kuusikoiden harvennuksilla, koska puiden latvoja ei tahdo nähdä. Myös kaadon aikana lumi pöllyää ja heikentää näkyvyyttä.

– Tasasilla mailla ei lumesta ole hakkuukoneen liikkumiselle haittaa, mutta rinteillä alkavat pyörät jo herkästi jauhamaan, jatkaa Tiainen.

Katso video puun kaatumisesta alta.

JL

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>