Mikko Purmonen Myrskylän Osuuspankin toimitusjohtajaksi

Uukuniemen Osuuspankin toimitusjohtaja, Mikko Purmonen, on valittu Myrskylän Osuuspankin johtoon 1.4.2013 alkaen.

– Olen viihtynyt Uukuniemellä hyvin ja olisin halunnut jatkaa edelleen työtä paikkakunnan kehittämiseksi, mutta valitettavasti aina ei aikatauluihin itse pysty vaikuttamaan, toteaa Mikko Purmonen.
– Astetta isomman pankin toimitusjohtajan pesti lähellä perheen asuinpaikkaa Lahdessa oli liian iso houkutus, eikä tilaisuutta voinut jättää käyttämättä, jatkaa Purmonen. – Vastaavia mahdollisuuksia tulee harvoin eteen.

Pidetystä pankinjohtajasta luopumista helpottaa uukuniemeläisittäin se, että myös Myrskylän Osuuspankilla on juuret tiukasti Uukuniemellä. Pankki toimi ennen sotaa Uukuniemen Latvasyrjän Osuuskassana ja siirtyi evakkojen mukana Myrskylään, jossa nimi muutettiin ensin Myrskylän Osuuskassaksi ja myöhemmin Myrskylän Osuuspankiksi.

Purmonen on jatkanut edeltäjänsä,Santtu Iljuskinin, tapaan Uukuniemen Osuuspankin kehittämistä nuorekkaalla otteella. Matala korkotaso on lisännyt tarvetta hakea tuottoja myös muilta pankkitoiminnan sektoreilta kuin perinteisestä antolainauksesta. Pankin asiakas- ja jäsenmäärä on ollut edelleen kasvussa myös Purmosen aikana ja riskitasot on pidetty hyvin hallinnassa.

– Tulevaisuus pankkisektorilla näyttää erittäin haasteelliselta sekä matalan korkotason että yleisen talouden epävarmuuden johdosta. Tilannetta hankaloittaa lisäksi myös mahdollisesti tuleva uusi pankkivero. Ennusteiden mukaan mahdollisesti pidempään jatkuva matala korkotaso on pankin kannalta haasteellinen, mutta siitä hyötyvät laina-asiakkaat pienentyneinä lainanhoitokustannuksina, toteaa Mikko Purmonen.

JL

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>