Metsäsuunnitelmien teko käynnissä Niukkalan alueella

Metsäkeskus Kaakkois-Suomen toimesta tehdään Niukkalan alueella parhaillaan uusia metsäsuunnitelmia sen tilannelle metsänomistajille seuraavaksi kymmenvuotiskaudeksi. Edellinen suunnitelmakausi umpeutui tänä vuonna.

Työ aloitettiin viime vuonna ja tämän syksyn aikana saadaan maastotyöt valmiiksi ja valmiit suunnitelmat talven aikana. Suunnitelmat toimitetaan metsänomistajille sitä mukaa kun niitä valmistuu.

Metsäsuunnitelma on metsänomistajan apuväline, jossa kartoitetaan metsän nykytila, metsänhoitotöiden tarpeet ja hakkuumahdollisuudet. Maastokäynnin yhteydessä tiedot tallennetaan metsälöittäin kannettavalle päätteelle, josta suunnitelman tekijä purkaa ne toimistolla varsinaiseen laskentaohjelmaan. Suunnitelmassa pyritään myös kestävään hakkuumahdollisuuteen, joten hakkuiden ajoituksessa käytetään lisäksi suunnittelijan omaa harkintaa myös seuraavaa kymmenvuotiskautta ajatellen.

Niukkalassa suunnitelman toteuttaa metsäsuunnittelija Pentti Joronen Metsäkeskus Kaakkois-Suomen Simpeleen toimistolta. Metsäsuunnitelman maastokäynti on hyvä neuvontatilaisuus myös sillä mukana olevalle metsänomistajalle. Ammattimieheltä saa hyviä vinkkejä omaan metsään liittyvissä kysymyksissä ja samalla metsäomistaja oppii paremmin tuntemaan metsänsä.

– Aika hyvin metsäomistajat ovat suunnitelmia tilanneet ja reilusti yli puolet haluaa olla mukana myös maastokäynnillä, kertoo Pentti Joronen.
– Jos Niukkalan alueella joku haluaa vielä tilata tai on erityinen tarve kiirehtiä omaa metsäsuunnitelmaansa, kannattaa ottaa minuun yhteyttä, jatkaa Joronen.

Pentti Jorosen tavoittaa parhaiten puhelimitse numerosta 020 772 7701.

JL

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>