Matriset alansa ykköseksi Ruotsissa

Uukuniemeläinen Matriset ohjelmistoyritys tähtää alansa ykköseksi myös Ruotsissa

-Ruotsi on erinomainen markkina-alue ja selkeä mahdollisuus Matriset Oy:n Winväg- ohjelmiston käytölle, sanoi Jan Ellström Ruotsin yksityisteiden valtakunnallisesta yhdistyksestä.
Ellström sekä Tammisaaressa asuva Matriset Oy:n Ruotsin yhteyshenkilönä toimiva Anders Wikholm kävivät perheineen Uukuniemellä tutustumassa Matriset Oy:n toimintaan. Yhteistyöneuvotteluja pidettiin Savo-Karjalan virkistyskeskuksessa.
– Upeat maisemat, Ellström ja Wikholm hämmästelivät ja olivat tyytyväisiä tapaamiseen, Uukuniemen ja seutukunnan nähtävyyksiin sekä itärajalla käytiin.
– Täältä itärajan pinnasta lähtevät innovaatiot ja tuoteideat, hymyili neuvotteluihin osallistunut yrityskummi Sakari Hämäläinen tyytyväisen näköisenä.

Ykkönen Suomessa
Matriset Oy ohjelmistoyritys on alansa ykkönen Suomessa. Asiakaskuntaan kuuluu lukuisia yrityksiä, tiekuntia, metsäkeskuksia, tilitoimistoja ja yli sata kuntaa.
Yrityksen perustaja Jarmo Levänen toimi vuosia entisen Uukuniemen kunnan tielautakunnan puheenjohtajana. Hän huomasi tarpeen tietokoneohjelmalle, joka laskisi yksityisteiden osakkaiden osuudet ja kustannukset sekä hoitaisi tarvittavat hallintotoimet. Alkuun lähdettiin yhdessä Saarelta kotoisen olevan, Kari Paakkisen, kanssa, joka jäi myöhemmin työkiireiden vuoksi yrityksestä pois. Matrisetille onkin kertynyt yli kymmenen vuoden vuoden kokemus yksityisteiden hoidosta ja alan ohjelmistotuotannosta. Sähköiseen paperiasiakirjojen arkistointiin yritys on kehittänyt Docusend-ohjelmiston ja Wintie helpottaa yksityisteiden tiekuntien vuosittaisia rutiineja. Yrityksen asiakaskunta on viime vuosina kasvanut tasaisesti ja tavoitteena on tähdätä myös Ruotsin markkinoiden ykköseksi.

Ohjelmiston kehitysprojekti vaatii pitkäjänteistä työtä

-Ruotsissa on samantyyppinen yksityisteiden hallintojärjestelmä kuin Suomessa. Ruotsissa tieyhdistysten toimintakenttä on kuitenkin hiukan laajempi. Niiden hoitoon voivat kuulua jopa kaapeli TV ja lasten leikkipuistot, mainitsi Wikholm, joka on tehnyt tiehallinto-ohjelmiston käännöstyöt.
Matriset Oy:n julkaiseman Winväg-ohjelmiston suunnittelussa on otettu huomioon Ruotsin yksityisteiden hallintoa hoitavien yhdistysten erityistarpeet. Nelisen vuotta kestäneessä ohjelmiston kehitysprojektissa ovat olleet myös mukana Ruotsin yksityisteiden valtakunnallinen yhdistys, Riksförbundet Enskilda Vägar (REV) sekä ohjelmistoasiantuntija Heikki Vartiala.
– Vuosi sitten ensimmäisen version ilmestyttyä Ruotsin markkinoille, useita kymmeniä yhdistyksiä otti ohjelman nopeasti käyttöönsä, Ellström kertoi.
– Kilpailukykyisen Winvägistä tekee se, että samalla ohjelmalla voidaan hoitaa kaikki hallinnon asiat, jäsen- ja kiinteistörekisteristä kirjanpitoon ja kunnossapidon suunnitteluun. Lisäksi tarjolla on myös kotisivupalvelu. jatkoi Ellström.

Opittavaa toinen toisiltamme
Matriset oli viime vuonna mukana Ruotsin valtakunnallisillaSödertäljen yksityistiepäivillä – Ohjelmisto herätti runsaasti mielenkiintoa osallistujien keskuudessa. Kiinnostavaa oli myös tutustua Ruotsin tieyhdistysten toimintaan. Meillä on opittavaa toinen toisiltamme, Levänen sanoi.
– Niin Ruotsissa kuin Suomessakin on käynnissä sukupolvenvaihdos ja uusien toimijoiden ottaessa vastuuta tiehoitokunnissa molemmissa maissa mietitään uusia keinoja myös hallinnon rutiineiden hoitoon.Yhteinen markkina-alue auttaa myös ohjelmistotuotannon taloudellista kannattavuutta. Viime keväänä Ruotsissa käynnistyi Matrisetin Winväg-kampanja, jossa postin kautta lähetetään n. 15000 kirjettä tieyhdistyksille. – Toimintatapoja kehitetään ja Winväg auttaa uusien käytäntöjen luomisessa, Ellström toteaa.- Kokemuksia haetaan Suomesta.

Matriset Oy
– 1989 perustettu Uukuniemellä sijaitseva yritys, joka on erikoistunut yksityisteiden hallinnon atk-ohjelmiin Suomessa ja Ruotsissa
– Kotipaikka: Parikkala
– kehittänyt Wintie, Winväg ja Docusend -ohjelmistot
– Asiakkaina mm: tiekuntia, kuntia, kaupunkeja, tieisännöitsijöitä, metsäkeskuksia ja yrityksiä
– Yrittäjät: Jarmo ja Päivi Levänen, joilla myös lihakarjatila Uukuniemen Niukkalassa
– Yhteistyökumppaneita: Suomen Tieyhdistys, Parikkalan seudun yrittäjät, ProCountor.com-Virtuaalitilitoimisto, Riksförbundet Enskilda Vägar, Ohjelmointi Heikki Vartiala, VN Data Ab
– kotisivu:www.matriset.fi

Maija Ala-Nikkola 17.8.2008

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>