Hoviselän Kahvilasta Kahvila Elviiran Tupa

Hoviselän Kahvilassa tapahtuu vuodenvaihteessa omistajanvaihdos. Kahvilaa 12 vuotta pitänyt Anne Eerikäinen luopuu kahvilasta ja uutena yrittäjänä aloittaa Eija Rönkkönen. Samalla myös kahvilan nimi vaihtuu Kahvila Elviiran Tuvaksi.

– Uukuniemellä on moni asia muuttunut kuluneen 12 vuoden aikana ja valitettavasti niillä on ollut vaikutusta myös kahvilan asiakaskuntaan. Oman kunnanviraston loppuminen, rajanylityspaikan sulkeminen ja palvelutalon ateriahankinnan siirtyminen muualle ovat olleet merkittäviä menetyksiä myös kahvilan kannalta, toteaa Anne Eerikäinen.

– Kahvilayrittäjän työ on hyvin sitovaa eikä vapaapäiviä juurikaan ole. Kaikki juhlapyhät ovat menneet työn merkeissä. Viime syksyyn asti kahvila on ollut auki kaikkina viikonpäivinä. Kaikesta huolimatta olen ollut tyytyväinen kuluneeseen aikaan sekä tykännyt kovasti työstäni ja asiakkaista. Vuosi sitten käynyt lievä sairaskohtaus kuitenkin pisti ajattelemaan tulevaisuutta myös yrittäjänä uudestaan. Olen iloinen, että työlle löytyi jatkaja ja palvelu kylällä jatkuu. Sen vuoksi lähden mielelläni pitämään rästiin jääneitä lomia ja katsomaan mitä elämä tuo sen jälkeen tullessaan, jatkaa Anne Eerikäinen.

Uusi yrittäjä, Eija Rönkkönen, uskoo kahvilapalvelujen tarpeeseen Uukuniemellä.

– Katson luottavaisesti kahvilan tulevaisuuteen ja haluan osaltani pitää paikkakuntaa elävänä. Onhan kahvila myös tärkeä tapaamispaikka ihmisille ja kylän keskipiste, sanoo Eija Rönkkönen.

– Kahvilan aukioloajat pysyvät ennallaan ja lounasta tarjotaan arkipäivisin. Ajatuksena on lisäksi kehittää kahvilan toimintaa esim. erilaisten teemailtojen merkeissä. Käytössämme on myös soppatykki, jolla voidaan keittää ruokaa erilaisissa tapahtumissa 30-60 hengelle. Varsinainen pitopalvelu muuten on vielä harkinnassa. Haluaisimme tehdä yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa, kertoo Eija Rönkkönen.

Uukuniemeläisten toiveena on asiamiespostin palauttaminen kahvilan yhteyteen, mutta siihen kysymykseen Rönkkönen ei osaa vielä ottaa kantaa.

– Asiamiesposti ei ole täysin poissuljettu, mutta tässä vaiheessa se ei ole suunnitelmissa. Ei ole myöskään tietoa kuinka posti suhtautuisi uuden asiamiespostin perustamiseen.

Uusi yrittäjä uskoo kahvilan työllistävän jatkossa itsensä lisäksi 1-2 ulkopuolista työntekijää.

Varsinaiset uuden kahvilan avajaiset pidetään loppiaisen seutuvilla, mutta niista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

JL

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>