Etelä-Karjalassa käynnistyy Yritysharava-kysely

Yritysharava kyselee yritysten kehittämissuunnitelmia ja palvelutarpeita

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien alueella käynnistyy huhtikuun puolivälissä Yritysharava-kysely, jonka avulla selvitetään Kaakkois-Suomen yritysten tulevaisuuden näkymiä ja työvoimatarpeita sekä henkilöstön ja liiketoiminnan kehittämistarpeita.

Yritysharava-kyselyssä haastatellaan vuoden 2010 aikana n. 15000 yritystä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnista. Ensimmäisellä kierroksella, joka päättyy kesäkuun alussa, kohderyhmänä on n. 5500 matkailu- ja palvelualojen yritystä. Syksyllä käynnistetään toinen haastattelukierros, jonka aikana käydään läpi muiden toimialojen yritykset.

Näin kattavalla yritysten tarpeiden selvittämisellä uskotaan löytyvän uusia työpaikkoja ja saadaan liikeelle erilaisia koulutus- ja kehittämishankkeita. Samalla saadaan ajantasaista tietoa yritysten työvoimatilanteesta ja tulevista tarpeista. Yrityskontaktointia haastattelujen jälkeen koordinoi Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja käytännön yhteyksistä vastaavat ELY-keskuksen lisäksi alueen TE-toimistot, kehitysyhtiöt ja oppilaitokset.

– Yritysharavan avulla voidaan ennakoivasti ja aktiivisesti hyödyntää olemassa oleva alueellinen ja paikallinen palvelutarjonta, kertoo Kaakkois-Suomessa kyselyä koordinoiva Nina Alatalo ELY-keskuksesta.

Puhelinhaastattelut toteutetaan osana valtakunnallista, Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa KOTTI-Yritysharava -projektia. Niiden tavoitteena on saada alueen yritystoiminnan kehittämiseen tarvittavaa tietoa viranomaistoimijoita varten ja ohjata kerätty tieto palveluntarjoajille sekä osaltaan minimoida suhdannetaantuman negatiivisia vaikutuksia. Eri tahojen yhteistyön lisäämisellä myös vähennetään päällekkäistä työtä ja ohjataan oikea palvelu yrityksen luo.

Lisätietoja:

Kaakkois-Suomen ELY-keskus, asiantuntija Nina Alatalo, puh. 050 396 1358 Imatran TE-toimisto, Rauni Purhonen, puh. 010 60 40407
Kotkan TE-toimisto, Annele Buddas, puh. 010 60 40436
Kouvolan TE-toimisto, Tuija Luodelahti, puh. 010 60 40239
Lappeenrannan TE-toimisto, Jaana Vainikka, puh. 010 60 40535

KOTTI-Yritysharava -projekti, projektipäällikkö Tommi Virtanen,
puh. 040 750 6039, www.yritysharava.fi

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>