Seurakunnan kesäkerhossa

Niukkalan seurakuntatalolle on maanantaina(10.6) saapunut yhteensä seitsemän 3-5 -vuotiasta lasta vanhempiensa saattelemana. Seurakunnan kesäkerhoa on tullut ohjaamaan Sisko Matikainen ja Seija Jäppinen, jotka pitävät myös Parikkalan päivä- ja perhekerhoja. Tämä on kerhon toinen kokoontuminen ja ensiviikon maanantaina olisi luvassa vielä yksi kerta.

Aluksi lapset pääsevät purkamaan energiaa ulkona vapaissa leikeissä. Sitten kerätään hieman kukkia ja siirrytään sisälle pitämään hartautta. Rukouksen ja tarinoinnin jälkeen seuraa kaikkien odottama osio: välipala. Sisko kysyy syömisen aikana mikä on ollut kaikkein kivointa kerhossa:

– Kivointa on leikkiminen ja loppusatu, kertovat Aleksandra Parhiala ja Seela Tiainen.

Entä onko hauskempaa olla sisällä vai ulkona?

– Sisällä koska siellä ei pistä paarmat, kommentoi Atte Hietala.

Talvella kesäkerhoa vastaava toiminta pyörii päiväkerho nimellä, jolloin ohjelma keskittyy kirkkopyhien ympärille. Tuolloin kerhot pidetään yleensä 3, 4 ja 5 -vuoden ikäisten omissa ryhmissä, kun taas näin kesäisin ollaan sekaryhmissä. Tällä hetkellä Parikkalan seurakunnan kerhoissa on mukana kaiken kaikkiaan n. 39 lasta. Seurakunnan kerhot ovat osa kristillistä kasvatusta ja pienemmille sekä heidän vanhemmilleen tarkoitettujen perhekerhojen jatketta. Useastikin perhekerhossa aloittaneet jatkavat päiväkerhossa viisivuotiaaksi saakka.

SMM

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>