VAALI-ILTA VETI VÄKEÄ RAJAPIRTTIIN

Rajapirtillä järjestettyyn vaali-ilta veti hyvin valtuustoehdokkaita ja yleisöä Rajapirttiin, yhteensä n. 60 henkeä. Valtuustoehdokkaita oli mukana yhtä lukuunottamatta kaikista ryhmistä.

Tilaisuus oli järjestetty Parikkalan Kokoomuksen aloitteesta. Järjestäjien puolesta uukuniemeläinen ehdokas, Sakari Hämäläinen, toivotti kaikki tervetulleeksi. Tilaisuuden alussa Parikkalan kunnan hallintojohtaja Marjatta Laukkanen kertoi kunnan periaatteista ja mukanaolosta vaalitilaisuuksien järjestelyissä. Lisäksi hän piti lyhyen katsauksen kunnan taloudesta.

Vaalipaneliin osallistui kustakin ryhmästä 2-3 ehdokasta. Lisäksi muut läsnä olleet ehdokkaat esittäytyivät ja esittivät omia kantojaan asioihin.

Eniten keskustelua käytiin Uukuniemen koulun kohtalosta. Huolensa sivistyslautakunnan päätöksestä koulun lakkauttamisesta vuonna 2010 esittivät yleisöstä etenkin Irmeli Tiainen, Jouni Suppola ja Mika Berg. Myös vaalipaneeliin osallistuneista enemmistö piti päätöstä vääränä. Monien mielestä päätös oli hätiköity ja ennenaikainen.

Keskustelua käytiin myös Papinniemen kehittämisestä ja kommentoitiin myös kysymystä Papinniemen myynnistä. Yksimielisyys tuntui olevan siitä, että Papinniemeä pitää kehittää kunnan tai erillisen kiinteistöyhtiön puitteissa. Kari Niiranen toi esille myös rakentamisen ja kaavoituksen suunnitelmallisuuden tärkeyttä korvaamattomien maisema- ja luontoarvojen ollessa kyseessä.
Heimo Tikkinen ja Sakari Paakkinen halusivat katkaista huhut Papinniemen myynnistä kokonaan.

Kunnan talouden tilasta ja tulevaisuudesta käydyssä keskustelussa etenkin Kyösti Helminen ja Jouni Kiviaho arvostelivat tehtyjä suuria investointeja. Minna Kokkonen oli sitä mieltä, että kun päätökset on tehty ja rakentaminen käynnissä, on sitä turha enää arvostella.
Heimo Tikkinen kertoi, että suuret investoinnit on ollut kunnalta tietoinen valinta ja johtuneet osittain kuntaliitokseen liittyvistä valtion investointituista.

Jouni Pulkkinen otti esille Palvelutalon ruokahuollon ja piti järjettömänä, että annoksia rahdataan autolla pitkiä matkoja.

Raimo Penttinen toivoi kuntalaisilta optimismia tulevaisuutta kohti.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>