Rakkautta ja luovaa hulluutta Elotulirockissa

Papinniemen leirintäaluetta Uukuniemellä hoitava Niko Hälvä polkaisi ystäviensä kanssa pystyyn yhdistyksen nimeltä Uukuniemen ILO, jossa on jo puolensataa jäsentä.

22.-23.8 leirintäalueella järjestetään festarit, jossa Suomen kesä huipentuu rakkautta ja luovaa hullutta pumppaavaan hurmokselliseen Elotulirockiin.

Tapahtuma on siitä erikoinen, että sinne on ollut tulossa esiintyjiä enemmän kuin kahden päivän aikana olisi ehditty kuunnella, luvataan yhdistyksen nettisivuilla.

Ei liene sellaista lavaa, jolle Martti Servo ei olisi kavunnut. Yksi on kuitenkin vielä nousematta, nimittäin Papinniemeen pystytettävä lainalava, joka sijoitetaan kioskin ja rannan väliseen maastoon. Servon humppa-boogiowoogie reaggaerockn´rollia voi kuulla lauantainaja popmusiikkia soittavaa Kostajia.

– Kostajia odottavat jo sormet hikoillen ne, joiden villeimmät vuodet ovat olevinaan takanapäin. Äijien tahdissa vapautuu takuuvarmasti huitomaan myös moni nuorempi rankki.

Lauantain bändikattaukseen kuuluu myös Pavians, kelttipunkkia soittava savonlinnalaiskokoonpano 7 Stout Clan, Lightbuld ja Mojo Swing. Sirkustaiteilija Heikki Pullo esittää maineikkaan jonglöörauksen HOP. Illemmalla hän lämmittää jo valmiiksi kuumaa tunnelmaa tulisirkuksen keinoin.

Nuotiokitaroinnin SM

Kun ämyrit ovat lopulta hiljentyneet ja viimeinen bändi saatettu pois lavalta eivät juhlat ole suinkaan ohi!
Päivän virallisen musiikkiannin jälkeen astuvat kuvaan nuotiokitaroinnin taitajat! Ensimäistä kertaa järjestettävissä nuotiokitaran SM-kilpailuissa tyyli on vapaa ja asenne tärkeä!

Kilpailut julistetaan alkaneeksi heti tomun laskeuduttua päälavan edestä, tällöin suunnataan sankoin joukoin kohti leiritulia. Nuotiokitaroinnista kilpailaan yhdessä kaikille avoimessa sarjassa; kuka tahansa halukas voi astua (istua) tulen äärelle ja esittää haluamansa kappaleen. Mitä tahansa saa laulaa, omia tai covereita, hittejä tai huteja. Asiantuntevista ja arvovaltaisista muusikoista koostuva tuomaristo kiertää kilpailupisteitä kuin lokkiparvi kalarysää ja valitsee lopulta voittajansa.

Nuotiokitaroinnissa ei katsota täydellistä virettä tai säveltä, ei teknistä taiturointia eikä virheetöntä ääntämistä vaan tunnetta ja raikkaiutta – aitoutta! Jos tunnet piston sydämessäsi, valitse jokin sinulle rakas kappale ja saavu tulen äärelle!

Tarkemmat säännöt ja ohjeet tullaan antamaan festaripaikalla.

Ps. Kitaroita varataan mahdollisimman paljon, oman kitaran tuomisella ansaitsee silti jämerät propsit, varman vireen ja tutut kielet.

Sunnuntaina: Lukitkaa tyttärenne ja kahlitkaa kauppaopiston naiset, hän on täällä: Kari Peitsamo! Trubaduurimusiikin MacGuver on julkaissut tähän mennessä yli viisikymmentä studioalbumia – enemmän kuin miehellä on ikävuosia – ja muistaa todistetusti kaikkien laulujensa sanat ulkoa, eli nyt hop hop miettimään toivebiisejä sunnuntai-illan kohokohtaan.

Peitsamon lisäksi sunnuntaina esiintyvät Puppa J ja Perk, Savon lahja Suomen pop-rock-musiikille.

Tangon ilosanoman kansainvälinen lähettiläs Timo Valtonen yhtyeineen johdattaa kuulijat matkalle tunteiden valtakuntaan josta kuulija voi löytää oman satumaansa. Bändin ja Timon pehmeä tulkinta vie maisemiin, jossa ei ole aikatauluja. Suomalainen mies ei puhu eikä pussaa, mutta tangolle se taipuu – ainakin Tangon taikaan. Antaumuksellista tangoa ja suuria tunteita autenttisessa ympäristössä.

Festareidan rankempi kattaus saa jatkoa kun lavalle astuu ”hard rockia pirteän progressiivisella otteella” paukuttava Flathead Waltz!GW on suhteellisen tuore bändi Joensuusta.

Sunnuntai-illan kruunaa Anna ja Markus Holi rauhallisella folkilla.Menevä bossanova, rauhallinen folk, ihmeellisen kaunis laulu ja taiturimainen soitanto ovat valloittaneet ihmisten sydämet Helsingissä ja niin tulee varmasti käymään myös Uukuniemellä.

Tapahtuma järjestetään leader-rahoituksen turvin.

Lisätietoja: http://www.uukuniemenilo.net/

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>