Rajapirtillä avoimien ovien päivä

Sunnuntaina 14.9.2008 oli Rajapirtillä Niukkalassa ”avoimet ovet” Niukkalan maatalousnaisten järjestämän kahvitarjoilun merkeissä. Tapahtuma oli osana Euroopan rakennusperintöpäivää, jonka teemana Suomessa oli seurantalot.

Rajapirtin omistaa Uukuniemen maamiesseura ry. Talo tehtiin lähes kokonaan talkootyönä ja se valmistui vuonna 1953. Sisäosien peruskorjaus suoritettiin 1980-luvulla ja pari vuotta sitten uusittiin salin lattian pinnoite. Talo on pystytty pitämään hyvässä käyttökunnossa talkootyön ja ulkopuolisten avustusten turvin, vaikka seuran talous on ollutkin tiukalla. Parikkalan kunta vuokraa Rajapirttiä erilaisiin liikuntaharrastuksiin. Se toimii myös yleisötilaisuuksien kokoontumistilana ja Uukuniemen Urheilijoiden bingotalona.

Tapahtumassa muisteltiin talon rakentamisaikoja. Mamiesseuran pitkäaikainen sihteeri Eelis Sihvonen kertoi olleensa mukana rakennustöissä ensimmäisestä lapionpistosta alkaen. Hilkka Leminen puolestaan sanoi rakennustalkoiden ohittaneen kiireisetkin omat työt. Talkoisiin lähdettiin vaikka kesken heinänteon, mikä kuvastaa hyvin talon tärkeyttä ja tuon ajan talkoohenkeä.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>