Marttojen kevätretki Kesälahdelle 10.5. ja kesän toimintaa

Keväisen kaunis sää sopi hyvin retkipäiväksi. Vähän harmittelimme kun osa martoista ei malttanut lähteä. Olisi kyllä kannattanut, niin elämysrikas oli retkemme.Sen oli ideoinut puheenjohtajamme Kirsti Kaijanen, joka myös tarjosi kahvipöydän herkut matkamme päätepisteessä eli museotuvassa. Aloitimme retken Kyllikin pihalta, jossa mainiot oppaamme Eeva ja Tuure Ahokas odottivat meitä.

Kyllikin piha

Kyllikin piha-alueeseen kuuluu päärakennus, yökkömökki, leikkimökki, nukkuma-aitta ja vinttikamari ja kaksi tosi monihaaraista puuta . Monet uukuniemeläiset muistavat opettaja Kyllikki Paajasen. Hän oli tuntiopettajana Kesälahden keskikoulussa ja toimi myös sanomalehti Karjalaisen toimittajana. Hän rakasti kotiseutuaan Kesälahtea ja kun hän oli Kesälahti-seuran puheenjohtajana niin jäsenmaksua ei peritty keltään. Hän sanoi,että kaikki kesälahtelaiset kuuluvat Kesälahti-seuraan. Näin meille kertoi Eeva Ahokas. Tavallaan nämä jäsenmaksut on tullut maksettua jo moneen kertaan,sillä kotiseutuneuvos Kyllikki Paajanen testamenttasi omaisuutensa Kesälahti-seuralle. Kierrellessämme taloa kuului vain ihastuneita huudahduksia. Talo on 80-luvulta, mutta esim. yhdessä huoneessa on 1930-luvun kalustus. Yökkömökki on viehättävä 1940-luvun kesälahtelainen koti. Kannattaa käydä tutustumassa, vaikkapa ottamalla yhteyttä Kesälahti-Seuraan.

Kesälahden museoalue

Museoalue sijaitsee kauniilla paikalla. Puiden takaa kimalteli Kirkkolampi samalla kun oppaamme Tuure Ahokas kertoi paikalla olevista rakennuksista. Ikivanha 1700-luvulta peräisin oleva Suuri Savutupa kiinnosti kaikkia ja kysymyksiä riitti. Vieläkin savun haju tuntui isossa tuvassa, ja siinä sanotaan asuneen jopa kolmekymmentä henkeä, ei tarvinnut lähteä etsimään itselleen puolisoakaan kaukaa. Se saattoi löytyä tuvan toisesta nurkasta. Alueella on muuten Uukuniemeltä tuotu pajarakennus Einari Ahokkaan pihapiiristä.

Nämä molemmat kohteet sijaitsevat vain parinkymmenen kilometrin päässä. Käykää tutustumassa vaikka kesävieraittenne kanssa! Piha-alueella on muuten runoilija Unto Kupiaisen reliefi.

IT

Uukuniemen Marttojen kesätapahtumat v. 2011

Ke 8.6 Hautojenhoitopäivä, kahvitus alkaen klo 8.00

Ke 8.6 Kirkkolampi kirkkaaksi- kokous klo 15.00 srk:n Kesäkodilla. Tilaisuuteen on lupautunut tulemaan kaksi asiantuntijaa. Seuratkaa marttojen ilmoitustaulua.

Ti 14.6 klo 10.00 betonikurssi kirkolla torikatoksella

La 9.7 Marttojen aamutori kirkolla(Tuo arvottavaa ja myytävää, leivonnaisilla on aina kysyntää)

Su 17.7 Marttojen kirkkopyhä ja kahvitus Pitäjäntuvassa

To 21.7 Kesäretki Imatralle katsomaan Kaiken takana on nainen-musikaalia ja koskinäytöstä. Paikkoja rajoitetusti. Hinta jäseniltä 30 euroa ja muilta 45 euroa. Ilmoittaudu Eeva-Liisalle p. 0400-627355

Pe 22.7 Marttojen iltatori Niukkalassa (Tuo arvottavaa ja myytävää)

Ti 26.7 Vietetään Martan-päivää. Seuratkaa marttojen ilmoitustaulua.

6.6-1.8.2011 Kirjastossa on näyttely: Martta toimintaa vuosien varrelta Uukuniemellä

Syksyllä on tiedossa laivaristeily Tukholmaan eli

Pe 14.10 Retki Tukholmaan. Katso Martat-lehdestä 3/2011. Ilmoittaudu Eijalle 25.5 mennessä, p.0400-274584

Iloista ja lämmintä kesää kaikille! Tulkaa joukolla kesätapahtumiin toivoo hallitus.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>