Kirkkokahvilla Uukuniemen Pitäjäntuvassa 17.7.2011

Uukuniemen Pitäjäntuvassa on ollut esillä monenlaista kaunista katseltavaa. Uukuniemi-seuran järjestämän Uukuniemi-juhlan ajaksi Pitäjäntupaan oli järjestetty Käspaikka- ja ikoninäyttely. Näyttelyn kokoajat ja tekijät Ritva Hannonen ja Aino Räsänen olivat silloin itse paikan päällä esittelemässä upeita käsitöitä ja maalaamiaan ikoneita. Marttojen pyynnöstä he olivat jättäneet näyttelyn paikoilleen ilahduttamaan ja ihastuttamaan kirkkopyhän kahvivieraita.

Pitäjäntupa oli upeasti laitettu. Ikkunoissa oli kauniisti tuunattu valkoisista pitsilakanoista salusiinit ja kapat, ikkunalaudoilla kukkivat punaisena hehkuvat pelargoniat. Lattialla oli riepumatot. Kahvipöytien koristuksina loistivat maljakoissa niittykukat ja pöydillä oli valkoiset liinat. Ritva Heikkinen toivotti vieraat tervetulleiksi ja oli ilahtunut siitä, että marttojen kirkkokahville saapui Pitäjäntuvan täydeltä väkeä. Marttojen kahvipöydän herkkuja nauttiessa vieraat saivat kuulla Uukuniemen Marttojen laulamana Marttalaulun, ja kahvikupposten äärellä vaihdettiin kuulumisia ja todettiin Pitäjäntuvan sopivan erinomaisesti tunnelmaltaan ja sijainniltaan yhteiseksi kokoontumispaikaksi.

Vinkki luonnonkukkakimpun sitomiseksi.
Kerää edellisenä päivänä kukat ja poista varsista lehtiä sopiva määrä. Laita kukat lämpimään veteen ja vie yöksi viileään kellariin tms. Aloita seuraavana päivänä kimpun kokoaminen yksitellen spiraalimaisesti joko myötä- tai vastapäivään. Kukkia ei tarvitse kovin valikoida, vaan kimppu voi muotoutua aika vapaasti, alimmaiseksi voi sitten kehystää ne vihreillä lehdillä. Sitten kimppu solmitaan ja asetetaan maljakkoon. Kylmäkäsittely pitää esim. maitohorsman kauniina, muuten se nuokahtaa nopeasti. Todella huolellinen kimpun sitoja voi leikata oksiin imupinnat.

IT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>