Keräilyjaoksen ystävänpäivän näyttely Ns-talolla

Sunnuntaisen laskiaisriehan yhteydessä Uukuniemen nuorisoseuran talolla järjestettiin keräilyjaoksen näyttely. Näyttelyssä oli esillä mm. Uukuniemen postin historiaa, jonka aktiivikerääjänä on kunnostautunut nuorisoseuran puheenjohtaja Sinikka Rantanen. Esillä oli mm. runsas määrä kuvia yli sadan vuoden ajalta, jolloin posti toimi Uukuniemellä. Myös laaja kuvahistoria Parikkalan kehityksestä vuosikymmenten ajalta oli näytteillä, jonka parikkalalainen Osmo Joro on koonnut.

Näyttelyn erikoisimpia kokoelmia edustaa filatelisti Esko Salmisen vuosien työ; kaikkien Suomen Tasavallan presidenttien alkuperäiset omakätiset allekirjoitukset, kuvat ja presidenteistä julkaistut postimerkit.
–En tiedä kenelläkään muulla Suomessa olevan samanlaista täydellistä kokoelmaa. Presidenttien omakätisesti allekirjoittamia dokumentteja en ole keneltäkään presidentiltä itseltään saanut, vaan olen niitä joko ostanut esimerkiksi huutokaupoista tai muuten niitä onnistunut saamaan, kertoo Esko Salminen. Lauri Kristian Relanderin allekirjoitusta metsästin 25 vuotta ja viimein sain sen ostettua 69 eurolla. Allekirjoittamassaan todistuksessa Relander myöntää Suomen kansalaisuuden neiti Maria Drugoville 8. maaliskuuta 1929.
Eskolle näistä läheisin on ylipäällikkö C.G.E. Mannerheimin allekirjoittama henkilökohtainen kiitoskortti hyvin tehdystä hoitotyöstä Eskon anopille Tuulikki Simpuralle (os. Berg), joka toimi sotasairaalassa sairaanhoitajana.
-Ostin kerran eräästä huutokaupasta nipun vanhoja vekseleitä. Yllätyksekseni nipusta löytyi presidentti Kyösti Kallion allekirjoituksillaan hyväksymiä vekseleitä ajalta, jolloin hän toimi Suomen Pankin pääjohtajana. Nykyisen presidenttimme Tarja Halosen allekirjoitus on saatu Forssan torilla käyntikorttiin kirjoitettuna, esittelee Esko mielenkiintoista näyttelypöytää.

Uukuniemen nuorisoseuran keräilyjaostossa on jäseniä tällä hetkellä 24. Kerho on toiminut Esko Salmisen perustamana vasta pari vuotta ja kokoontuu säännöllisesti nuorisoseuran talolla. Seuraava kokoontuminen on helmikuun 23 päivänä klo 18 alkaen. Perinteinen isompi keräilytapahtuma on luvassa taas ensi kesänä.
–Moni meistä on saattanut nuorempana kerätä postikortteja ja -merkkejä, etikettejä tai kahvikortteja, jotka ovat säilyneet ullakon kätköissä. Niistä voi löytyä todellisia harvinaisuuksia. Mukaan kerhoomme voi tulla ilman, että omistaisi mitään keräilykohdetta, kehottaa Esko.
Lisää keräilykerhon sivuilta: http://www.uukuniemi.info/nuorisoseura/?sivu=kerailyjaos
Sah

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>