Joulun avaus kirjastolla 2.12.2010

Kirjastonjohtaja Timo Kovanen avasi tilaisuuden ja totesi, että kirjaston ja paikallisten yhdistysten yhteistyö on hieno asia. Joulun avaustapahtuma Uukuniemellä kirjaston ja Uukuniemen Marttayhdistyksen kanssa on järjestetty jo useana vuonna erilaisin sisällöin.

Viime kesänä tuotiin esille uukuniemeläisiä kynäniekkoja kirjaston piha-alueella sijaitsevalla kesätorilla. Kirjastonjohtaja muistutti vielä kesällä esitetystä toiveesta, että tilaisuus uusittaisiin kirjastossa sisätiloissa. Muistutus siksi, että hän on vaihtamassa työpaikkaa. Tilaisuuden juontaja kiitti kirjastonjohtajaa hyvästä yhteistyöstä uukuniemeläisten kanssa ja toivotti onnea uuteen työpaikkaan.

Kirjaston tarjoilupöytä oli kauniin jouluinen. Glögiä oli tarjolla kirjastossa kävijöille koko päivän. Muutkin joulutunnelman luojat: joulurunot ja yhdessä lauletut joululaulut virittivät osallistujat jouluun.

Tilaisuuden sisältö koostui runoista, joita esittivät Kirsti Kaijanen, Leena Tiainen, Maire Berg, Eija Kemppinen ja Irmeli Tiainen. Saatiin kuulla mm.kirjastoon erikoisen hyvin sopivia runoja, jotka oli kirjoittanut Aleksis Kivi (kirjallisuutemme peruskivi) ja ihan uusiakin harvemmin kuultuja joulurunoja. Jokainen esittäjä oli valinnut runonsa omien mieltymysten mukaan. Joululaulujen sanat ovat sisällöltään joulun tunnelmaan ja sanomaan johdattamassa ja tuttuja.

Tämän päivän uukuniemeläinen runoniekka on Maire Berg. Hän esitti ensin kirjoittamansa hauskan lapsuusmuistoon liittyvän runon: Jouluporsas. Sitä oli toivottu kovasti esitettäväksi. Toinen runo oli nimeltään Autio talo. Sen sisältö liittyi siihen, miten nuoret perheet ovat rohkeita ja asuttavat autiot talot. Hän viittasi paikallislehdessä olleeseen juttuun ja sanoi, että on hienoa, että kylälle muuttaa nuoria lapsiperheitä. Joulun valot loistivat piha-alueella ja sääkin suosi kävijöitä, pakkanen oli hellittänyt otettaan. Tilaisuuteen osallistui 14 henkilöä. Runo- ja laulutuokion lopuksi kuuntelimme laulun: Tulkoon joulu.

Juontaja ja muistiinmerkitsijä Irmeli Tiainen

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>