Ilo-iltamissa hieno tunnelma

Toissa perjantaina Juholan tilalla Niukkalassa järjestetyt Uukuniemen Ilo ry:n Ilo-iltamat onnistuivat yli odotusten niin yleisömäärän kuin tunnelmankin suhteen.

Matti Laukkasen sukutilan ylisille ja pihapiiriin levittäytynyt tapahtuma tarjosi paitsi elävää musiikkia myös paikallisia biisoni- ja muikkuherkkuja. Sekä tietysti tilaisuuden tavata tuttuja ja vaihtaa kesäkuulumisia. Kiinnostusta herätti myös pieteetillä kunnostettu Juholan talo, jota Matti sai esitellä useaan kertaan sekä selostaa korjausremontin vaiheita.

Allekirjoittanut on jäävi arvioimaan illan aloittaneen duo Rihvelkintun ja Passarpojan – alias Petri Tiainen ja Topi Pöyhönen – musiikillista antia, mutta tulkoon mainituksi että keikkasettimme koostui uukuniemeläisen Olli Wuorisen (1842-1917) runoihin sävelletyistä blues- ja folkhenkisistä lauluista. Meillä oli myös kunnia saada kanssamme soittamaan kaksi hienoa muusikkoa, eli säveltäjä Herman Rechberger lyömäsoittimineen sekä Mikko “Mikkolanniemen hulluin mies” Europaeus puhaltimineen.

Seuraavaksi ohjelmassa nähtiin – pienenä yllätysnumerona – taitavien nuorten neitosten cheerleader-esitys. Imatralta ja Riihimäeltä kotoisin oleva tyttökolmikko oli keskittynyt hiomaan esityksensä kuvioita ja hienouksia niin, että ryhmän nimen keksiminen jäi viime tinkaan. Hetkeä ennen esitystä nimi löytyikin: I.L.O. Kiitokset tytöille hienosta ohjelma-
numerosta!

Illan pääesiintyjälle Jarkko Martikaiselle Uukuniemi on tuttu parilta aiemalta kyläreissulta, mutta keikkakokemuksena tämä oli hänelle uusi. Jarkko tunnusti arvelleensa etukäteen, että kuulijoita voisi saapua pari-kolmekymmentä, joten kymmenkertainen yleisömäärä löi hänet vilpittömästi ällikällä. Jarkko soitti hienon otannan kolmen soololevynsä kappaleista, joskaan emme malttaneet vastustaa kiusausta olla soittamatta yhdessä – yhteisen bänditaustan kunniaksi – myös muutamia YUP-yhtyeen kappaleita. Varsinaisen keikkasetin päätti koko soittajakaartin voimin esitetty “Toivon kappaleita” Jarkon tuoreimmalta soololevyltä.

Kaiken kaikkiaan illasta jäi vahvasti sellainen tuntu, että iltamaperinteessä on vielä ytyä.
Palautteen ja kommenttien perusteella väki tuntui viihtyvän, ja talkoovoimin tehdyt järjestelyt lujittivat entisestään paitsi Ilo ry:n omaa yhteishenkeä, niin myös yhteistyötä muiden paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa. Erityiskiitos tapahtuman turvallisuudesta ja järjestyksestä vastanneille Uukuniemen VPK:lle Kai Laineen johdolla sekä järjestyksenvalvojille Mervi Auviselle, Arto Auruksenaholle sekä Antti Paajaselle. Kiitos myös Pertti Siitonen Oy:lle, jonka alueelle autot saatiin turvallisesti parkkiin sekä Mika Venhovaaralle äänentoisto- ja valokaluston lainaamisesta sekä ammattitaitoisesta miksauksesta. Siivous- ja järjestelyapua sekä kalusteita saatiin niin Ilon omalta porukalta kuin vasukkailtakin ja Uukuniemi-seuralta, sukulaisilta Kuopiota myöten, ystäviltä sekä kylänmiehiltä. Kiitos siis, ja toivottavasti tapahtuma toi iloa kaikille teille aikaanne ja vaivaanne uhranneille – sekä tietysti koko iltamayleisölle. Runsas ja hyväntuulinen väkimäärä motivoi varmasti järjestämään iltamia jatkossakin.

PT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>