Hovilan tilan kuulumisia kesän varrelta

Hovilan tila tunnetaan varmasti parhaiten Puhvelinpolun biisoneista. Tilalla asustaa biisoneiden lisäksi myös ylämaankarjaa sekä hevosia. Karja on kasvanut tämän kesän aikana yli satapäiseksi ja tilaa hallitsevatkin suuret laidunalueet, joilla eläimet käyskentelevät. Kevään ensimmäiset biisoni- ja ylämaankarjavasikat ovat jo melko isoja. Lisäksi biisonivasikat ovat jo alkaneet saada aikuisen eläimen väriä, muuttuen punaruskeista täysin tummanruskeiksi. Vielä muutamien lehmien poikimisia odotellaan, myöhäisin poikiminen on aiempina vuosina tapahtunut vasta syyskuulla. Tänä kesänä saatiin jo kunnolla maistella tilan tuotosta eli biisoninlihaa. Biisonien kasvatus lihakarjana on pitkäjänteistä puuhaa, mutta työ palkitsee tekijäänsä. Liha on eettisesti kestävää sekä laadukasta ja maistuvaa ruokaa.

Hovilan tilalla on myös hevostallitoiminta saanut lisää potkua. Tallitoiminta on laajentunut omasta harrastuksesta maatilan sivuelinkeinoksi. Hitaasti mutta varmasti on pyritty kehittämään toimintaa muiden töiden ohessa. Vanhaan kivinavettaan rakennettiin karsinat ja sosiaalitilat, navetan päätyyn kunnostettiin huoltotiloja. Vanhasta rakennuksesta saatiin varsin näyttävä ja kehuja kerännyt talli. Kesäksi valmistui aidattu ja valaistu ratsastuskenttä kenttätunteja ja ratsastuksen opettelua varten. Maatilan yhteydessä sekä lähimaastossa on upeat puitteet maastoratsastukselle. Uukuniemi on hieno paikka talli- ja hevosmatkailupalveluja tarjoavan yrittäjän näkökulmasta. Upea luonto, kauniit maisemat sekä aito, rento maalaismeininki ovat juuri sitä, mitä kaupungeista tulevat ratsastusasiakkaat eniten kaipaavat. Oman eksoottisen lisänsä tuo rajan läheisyys. Mukavasti asiakkaat ovat löytäneetkin tiensä Hovilan tallille!

Kesä on ollut Hovilan tilalla varsin vilkasta aikaa, kiitos siitä kaikille asiakkaille ja vierailijoille!

Hovilan tilan isäntäväki

Salla ja Olli Hälvä
www.puhvelinpolku.fi

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>