Pihabongaukseen enää 4 päivää!

Hauskaa, helppoa, hyödyllistä ja siihen kuluu vain tunti. !

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 29.–30.1. BirdLife Suomi järjestää vuotuisen Pihabongaus-tapahtuman maan jokaisella pihalla.

Hauskaa, helppoa, hyödyllistä ja siihen kuluu vain tunti!

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 29.–30.1. BirdLife Suomi järjestää vuotuisen Pihabongaus-tapahtuman maan jokaisella pihalla.

Pihabongaus ei ole kilpailu, vaan tapahtuman päätarkoituksena on saada mahdollisimman monet tarkkailemaan talvisia kotipihan lintuja. Samalla välitetään tietoa lintujen suojelusta ja talviruokinnasta sekä kerätään arvokasta tietoa maamme talvisesta linnustosta.

Pihabongauksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen. Tapahtuma järjestetään Suomessa kuudetta kertaa. Viime tammikuussa yli 15 000 ihmistä tarkkaili lintuja runsaalla 10 000 pihalla.

Osallistumisohjeet

Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Osallistuakseen ei tarvitse olla lintuharrastaja. Pihabongaukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua eikä tapahtumassa ole osallistumismaksua.

– Tarkkaile tunnin ajan lintuja omalla pihalla, puistossa tai muulla sopivalla paikalla joko lauantaina 29. tai sunnuntaina 30. tammikuuta.

– Tunnista havaitsemasi lintulajit.

– Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan).

– Ilmoita havaitsemasi lajit ja laskemasi maksimimäärät BirdLife Suomelle viimeistään 4.2. osoitteessa www.pihabongaus.fi.

Havainnot voi ilmoittaa myös postikortilla osoitteella BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki. Postikortissa on mainittava lintuhavaintojen lisäksi havainnoitsijan ja havaintopaikan osoitteet, havainnointiajankohta ja havainnoitsijoiden määrä.

Osallistuneiden kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja. BirdLife Suomi julkaisee verkkosivuillaan alustavaa tietoa Pihabongauksen tuloksista 31.1. ja tarkemmat tulokset helmikuun aikana.

Lähde:
www.pihabongaus.fi

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>