Neljä sutta liikkeellä Matrissa viikonloppuna

Sirkka ja Raimo Leppinen yllättyivät viime lauantaiaamuna ulos mennessään, sillä 10m päässä talon ulkorappusista löytyivät neljän suden jäjet.
– Ikinä eivät sudet aikaisemmin ole tulleet näin lähelle taloa, Sirkka kertoi.
– Jos meillä olisi vielä ollut koira,tietää miten olisi käynyt.

Näyttää siltä, että viime viikkoina sudet ovat tulleet esiin korpien kätköistä ja levittäytyvät uusille alueille, lähelle asutusta.

Riista- ja kalataloustutkimuslaitoksen mukaan susien lukumäärä Suomessa on yli kaksinkertaistunut viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana. Suomessa oli viime syksynä arviolta runsaat 250 sutta. Pyyntiluvilla on kuluvan talven aikana tapettu 33 yksilöä.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arviot Suomen suurpetojen lukumääristä pohjautuvat ensisijaisesti vapaaehtoisen petoyhdyshenkilöverkoston kirjaamiin petohavaintoihin. Verkosto on toiminut vuodesta 1978 lähtien ja se muodostuu noin 1600 metsästyksen harrastajasta, jotka ovat perehtyneet suurpetojen jälkien ja jätösten tunnistamiseen.
havaintoja voi lähettää myös sähköisesti lomakkeella os.
http://www.rktl.fi/riista/suurpedot/suurpetohavaintolomake.html
MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>