Mökkibongauksessa rentoudutaan luontoa tarkkaillen

BirdLife Suomi kutsuu mukaan tänä viikonloppuna 9.–10.7. järjestettävään Mökkibongaukseen. Tapahtumassa tarkkaillaan mökkiympäristön luontoa ja kerätään havaintoja kymmenestä tutusta lintulajista: laulujoutsenesta, kyhmyjoutsenesta, kuikasta, kurjesta, meriharakasta, kuovista, rantasipistä, tervapääskystä, haarapääskystä ja västäräkistä.

”Mökkibongaukseen voi osallistua, vaikka ei havaitsisi yhtään edellä mainituista lintulajeista. Tapahtuman yhteydessä kysellään myös ihmisten käsityksiä ja kokemuksia kuovista, joka on vuoden lintu. Tällä hetkellä kuovikoiraat huolehtivat jälkeläisistään. Suuri osa kuovinaaraista on jo muuttanut etelään.”, kertoo tiedottaja Jan Södersved BirdLife Suomesta.

”Tapahtuma on tarkoitettu kaikille”, muistuttaa Södersved. Mökkibongauksen päätarkoituksena on saada ihmiset kiinnostumaan lähiluonnosta ja samalla kerätä lintutietoa.

Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja. BirdLife Suomi julkaisee verkkosivuillaan Mökkibongauksen tuloksia heinäkuun aikana.

Havaintojen ilmoittaminen ja lisätiedot: www.mokkibongaus.fi

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>