Kuikasta tulossa mökkibongareiden suosikkilintu

Kuikka on johdossa parhaillaan käynnissä olevassa BirdLife Suomen Mökkibongaus-tapahtumassa. Tapahtumassa kerätään lintuhavaintoja ja selvitetään mökkiläisille rakkaimmat lintulajit.

Oman suosikkilintunsa ilmoittaneista peräti 40 % on kertonut kuikan suosikkilinnukseen. Seuraavaksi suosituimpia mökkilintuja ovat tämän hetken tilanteen mukaan laulujoutsen ja västäräkki. Osallistujat ovat ilmoittaneet mielilinnukseen lähes 80 eri lajia.

Rakkaimpien lintujen lisäksi kerätään havaintoja viidestä lintulajista: kuikasta, laulujoutsenesta, kyhmyjoutsenesta, rantasipistä ja meriharakasta. Kyseessä ei ole kilpailu ja tapahtumaan voi osallistua, vaikka ei havaitsisi yhtään kohdelajia.

Mökkibongaukseen voi osallistua sunnuntaihin 4.7. asti kuka tahansa. Osallistua voi nettilomakkeella tai postikortilla. Havaintojen kertymistä ja äänestystilanteen kehittymistä voi seurata tapahtuman verkkosivuilla www.mokkibongaus.fi. Tulossivuilta löytyvät myös kunkin mökkikunnan osallistujamäärät sekä taulukot ja kartat havaituista lajeista.

Mökkibongauksen tarkoituksena on saada yleisö kiinnostumaan lähiluonnosta ja kerätä lintutietoa. Mökkibongaus järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Näin osallistut

– Mieti, mikä suomalainen lintulaji on sinulle rakkain mökkilintu.
– Jos mökilläsi esiintyy Mökkibongausviikon aikana joku tapahtuman
kohdelajeista, laske tuosta lajista suurin samaan aikaan näkyvissä oleva yksilömäärä.
– Kerro rakkain lintusi ja/tai havaintosi osoitteessa www.mokkibongaus.fi (tai toissijaisesti postikortilla osoitteeseen BirdLife Suomi / Mökkibongaus, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki.)

Kaikkien tietoja ilmoittaneiden kesken arvotaan syksyllä lintuaiheisia palkintoja. Pääpalkintona on Olympus 8×40 DPS I -kiikari. Tapahtumaa tukee Lintuvaruste Oy.

Osallistuminen (26.6.-4.7.) ja tuloksia osoitteessa mm.mökkipaikkakunnittain http://www.mokkibongaus.fi

Video:

Lisätietoja BirdLife Suomi

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>