Keväinen puutarhapäivä kahvilalla

Vappu vei sopivasti keväisiin tunnelmiin,ja Uukuniemen Martat alkoivat jo suunnitella puutarhan kevätistutuksia ja kesän tapahtumia. Paikkana oli Hoviselän Kahvila, jonne kokoontui parikymmentä henkeä Anne Eerikäisen ja Leena Tiaisen järjestämään tapahtumaan 2.5.2010, mikä oli osana heidän Taitoavainsuoritusta. Asiantuntijana oli mukana Pikkupurolan puutarhalta Eila Pennanen.

Leena Tiainen kertoi terveisiä Etelä-Karjalan Marttojen kevätkokouksesta, jossa oli esitelmöitsijä MMM Erja Rappen aiheena: Yhdessä puutarhassa, terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Erikoisesti esitelmöitsijä oli painottanut lasten luontosuhteen kehittymisen tärkeyttä. Kosketus luontoon voi kehittyä vaikka palstatoiminnan avulla. Seuraavasssa tiivistettyä tietoa aiheesta Luonto hyvinvoinnin antajana:
-lievittää stressiä
-tuottaa iloa
-antaa sisältöä elämään ja lisää elämänhalua -ruokkii aisteja värien ja tuoksujen kautta

Kaunis ympäristö tuo iloa myös muille lähiympäristöön ja samalla voi kokea osallisuutta ja sitoutumista omaan asuinalueeseensa.
Anne Eerikäisen aiheena oli Japanilainen puutarha ja hän kertoi siitä oman kokemuksensa kautta.
Hänen kohdallaan japanilaisen puutarhan suunnittelu alkoi sorasta. Puutarhassa oli sora-alue, ja vähitellen siitä alkoi kehkeytyä japanilainen puutarha. Anne Eerikäinen nimesi kolme asiaa, jotka ovat tärkeitä perustamisvaiheessa: sora,kivi ja hiekka. Penkki kuuluu olennaisena osana puutarhaa , samoin lyhdyt, kivet,vesi, matalat havukasvit ja sammal. Hän kertoi miten oli sommitellut vanhasta sammaloituneesta linnunpöntöstä ja puuportaista omaan japanilaiseen puutarhaan asetelman. Portaat johtivat ylös pönttöön. Värien valinta on tärkeä. Valkoinen ja keltainen kuuluvat hänen kukkaryhmiin, pienoispuutarhan tekemisellä voi aloittaa. Tietoa löytyy paljon niin kirjoista kuin netistä.

Pikkupurolan puutarhalta oli asiantuntijana Eila Pennanen, joka saikin vastata monenlaisiin kysymyksiin alkaen puutarhan lannoituksista uusimpiin omenalajikkeisiin. Kahvilan edustalla on myynnissä perennoja, omenapuita ,pensaita ja kalliokasveja ja kiinnostus oli kova, varsinkin kun sai heti asiantuntevia neuvoja. Kahvilassa on lisäksi esittelykansiot, joista voi tilata haluamansa kasvit.

Marttojen tulevan kesän retkikohde on Mikkeli ja siellä erikoisesti Kenkävero. Martat osallistuvat seurakunnan haravointitalkoisiin ensi lauantaina 7.5 klo 8.00. Talvikauden päättäjäiset Kesäkodilla 11.5 klo 14.00. Tervetuloa!

IT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>