Järvien levätilanneseuranta

Valtakunnallinen tilanne järvissä

Helteinen sää ja keskimääräistä lämpimämmät pintavedet eivät ole lisänneet levähavaintojen määrää järvillä. Sisävesien 277 havaintopaikasta 40 järvellä havaittiin sinilevää. Tämä on hieman vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan.

Pintavedet ovat suurimmassa osassa Suomea keskimääräistä lämpimämpiä. Oulun eteläpuolella vesien lämpötilaksi on mitattu 20-26 astetta ja pohjoisempana 7-20 astetta.

Sisävesien havainnot edustavat kyseistä paikkaa ja havaintohetkeä. Sinilevien runsaus voi vaihdella järven osissa ja eri aikoina muun muassa tuuliolosuhteiden takia.

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=363019&lan=fi

Karjalan Pyhäjärvi

Pyhäjärvi sijaitsee kahden eri ELY-keskuksen alueella (sekä Venäjällä). Tämän vuoksi Pyhäjärven levätilannetietoja ilmoitetaan ja listataan kahden eri ELY-keskuksen sivuilla.

Kesälahdella on valtakunnalliseen leväseurantaan kuuluva seurantapiste. Seurantapisteiden leväseurannan tekevät viranomaisten kouluttamat, vapaaehtoiset henkilöt. Tänä vuonna seurantapisteellä ei vielä ole havaittu levää, viime kesänä levää oli havaittu viikoilla 29 ja 32.

Vaikka seurantapisteellä ei olekaan levää havaittu, niin yleisöhavaintoja on Pyhäjärveltä tänä kesänä tullut jo lukuisia Pohjois-Karjalan ELY:lle

Pohjois-Karjalan levätilanneseuranta:
http://ely.combo.fi/FI/ELYKESKUKSET/POHJOISKARJALANELY/YMPARISTONTILANSEURANTA/LEVAT/Sivut/

Seurantapisteiden tiedot sivun alussa, yleisöhavainnot on listattu sivun lopussa.

Kaakkois-Suomen ELY:n sivuilla ei ole tällä hetkellä listattuna yleisöhavaintoja Karjalan Pyhäjärveltä. Ohjeet yleisöhavaintojen ilmoittamiseen löytyvät Kaakkois-Suomen ELY:n sivulta:
http://ely.combo.fi/fi/ELYkeskukset/KaakkoisSuomenELY/Ymparistontilanseuranta/levatilanne/Sivut/default.aspx

Ohjeita sinileväesiintymän varalle:
http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=7528&lan=fi

Sinilevän tunnistaminen:
http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=174479&lan=fi&clan=fi

Leväesiintymän runsauden arviointi:
http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=54373&lan=fi

LH

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>