Haaste pihabongaukseen!

Myrskylän uukuniemeläiskylä Hevonojalta haastaa uukuniemeläiset ja Uukuniemen ystävät valtakunnalliseen Birdlife Suomen järjestämään Pihabongaustapahtumaan ensi la ja su 30.-31.1.

Hauskaa, helppoa, hyödyllistä ja siihen kuluu vain tunti!

Pihabongaus -tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 30. tai sunnuntaina 31. tammikuuta. Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Osallistumismaksua ei ole eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

– Osallistuakseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä tämä ole kilpailu. Tarvitaan vain kiinnostusta ja intoa tarkkailla lintuja, sanoo BirdLifen tiedottaja Lauri Hänninen.
– Meille on tärkeää saada havaintoja myös niiltä, joiden pihalla on vain
vähän lintuja. Kokonaiskuva vääristyy, jos havaintoja ilmoittavat
ainoastaan ne, jotka näkevät valtavasti lintuja.

– Tänä talvena erityisen mielenkiinnon kohteena ovat viherpeipot, sillä lintujen loistauti on vähentänyt viherpeippokantaa. Nyt saamme koko maan kattavaa tarpeellista lisätietoa, sanoo BirdLifen suojelu- ja tutkimusjohtaja Teemu Lehtiniemi.

Pihabongauksen tarkoituksena on innostaa ihmisiä tarkkailemaan lähiluontoa. Samalla välitetään tietoa lintujen suojelusta ja kerätään tietoa maamme talvisesta linnustosta. Tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Pihabongaukseen osallistuminen on helppoa:

* Tunnista tunnin aikana havaitsemasi lintulajit.
* Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan).
* Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät BirdLife Suomelle viimeistään 5.2.
* tapahtumaviikonloppuna julkaistavalla lomakkeella os.http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/pihabongaus-2010.shtml
o tai postikortilla osoitteella BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki. Postikortissa tulisi olla lintuhavaintojen lisäksi havainnoitsijan nimi, osoite ja havaintopaikan osoite, havainnointiajankohta ja havainnoitsijoiden määrä.

Kaikkien osallistujien kesken Birdlife arpoo Weilin+Göösin ja Lintuvarusteen lahjoittamia palkintoja.

BirdLife Suomi julkaisee verkkosivuillaan alustavan yhteenvedon Pihabongauksen tuloksista 1.2. ja lopulliset tulokset helmikuun lopussa.

Lähde: Birdlife Suomi
MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>