Ehdota maakuntajärveä uudessa Järviwikissä

Kansalaiset voivat ehdottaa ja äänestää maakunnille nimikkojärvet Suomen ympäristökeskuksen Järviwiki-verkkopalvelussa.Etelä-Karjalassa on 1415 järveä, joten nyt ehdottamaan maakunnalle omaa nimikkojärveä!

Maakunnan symboleja ovat jo maakuntakukat, maakuntalinnut ja maakuntakivet, mutta maakuntajärviä tuhansien järvien ei ole tätä ennen valittu.

Kilpailu on kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe käynnistyi Maailman vesipäivänä 22. maaliskuuta. Kevään ja kesän aikana kuka tahansa saa esittää haluamaansa järveä ehdokkaaksi kilpailuun Järviwikin Maakuntasivujen keskustelupalstoilla. Ehdokkuus pitää perustella.

Syyskuun alussa kilpailun arviointiraati valitsee maakunnalle kolme ehdokasta lopulliseen äänestykseen. Toisessa vaiheessa äänestetään lopulliset maakuntajärvi arviointiraadin valitsemista ehdokkaista. Äänestys tapahtuu tekstiviestillä tai postikortilla. Äänestysaika on 14.9.-30.9.2011.

Lisätietoa ja äänestysoheet:Suomen ympäristökeskuksen Järviwiki-palvelu
www.jarviwiki.fi/wiki/Etusivu

Järviwikin on perustanut ja sen ylläpidosta vastaa Suomen ympäristökeskus Sisältöjä ovat toimittaneet myös Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos ja YLEn Elävä arkisto.

Maa- ja vesitekniikan tuki ry on tukenut Järviwikin kehittämistä apurahalla. Lisäksi Järviwiki on saanut EU:n Life+-rahoitusta osana GisBloom-hanketta, jossa rakennetaan levähaittojen ennustus- ja hallintajärjestelmää.
Järviwikin sisältö

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>