Yhteisvastuukeräys alkaa tänään

Arkienkelit torjumaan nuorten yksinäisyyttä

Keräyksen avajaisjumalanpalvelus lähetetään suorana Pirkkalan kirkosta Yle TV1:ssä su 6.2.2011 klo 10. Tasavallan presidentin keräyksen avauspuhe lähetetään samalla kanavalla klo 13.30.

Keräyksen lahjoituksilla autetaan yksinäisiä nuoria Suomessa ja Mosambikissa. 40 000 vapaaehtoista kautta maan lähtee liikkeelle Yhteisvastuu-tunnuksilla varustettujen lippaiden ja keräyslistojen kanssa.

Joka kymmenes suomalaisnuori on yksinäinen. Joka viidennellä yläkouluikäisellä pojalla ei ole yhtään läheistä ystävää. Mosambikissa lapset jäävät ilman aikuisen turvaa, kun aids vie perheiden vanhempia ennenaikaiseen hautaan. 12 prosenttia mosambikilaislapsista on orpoja.

“Kaikkein pahinta on yksinäisyyden mukanaan tuoma toivottomuus”, sanoo ala- ja yläkoulussa yksinäisyydestä kärsinyt Veera Nylander. “Eniten olisi auttanut se, että olisi ollut joku aikuinen, jolle puhua.” Nyt 18-vuotias Nylander kertoo kokemuksistaan Yhteisvastuun Yleisradiolle tuottamassa tv-dokumentissa.
Välituntifiilis -dokumentin ensiesitys: Yle TV1 10.2.2011 klo 14.55.

www.yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuukeräys on Suomen suurin vuosittain järjestettävä kansalaiskeräys. Se auttaa hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa.

Vuonna 2010 Yhteisvastuu keräsi Suomen ja Haitin köyhille lapsiperheille ennätykselliset 6,8 miljoonaa euroa. Keräyksen suojelijana on tasavallan presidentti Tarja Halonen ja vuoden 2011 keräyksen esimiehenä toimii Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>