Valtuustoaloite Punkaharjuun liittymisestä

Parikkalan kunnanvaltuusto sinetöi tiistain kokouksessaan tuloveroprosentin noston 18,5:een.
Vuonna 2009 naapurikunnista Ruokolahdella ja Rautjärvellä veroprosentti
on 18,00, Punkaharjulla ja Kesälahdella 19,50 sekä Kiteellä 20,75.

Vuonna 2009 6001–10 000 asukkaan kunnissa keskimääräinen
tuloveroprosentti on 19,22 ja Etelä-Karjalan kuntien keskiarvo on 18,64.

Uus-Parikkalan sitoutumattomat esittivät tiistaina kunnanvaltuustolle kuntaliitosneuvottelujen aloittamista. “Parikkalan kunnan tulee viivyttelemättä ryhtyä selvittämään kuntaliitosmahdollisuutta Punkaharjun kunnan kanssa.”
Tiistain kunnanvaltuuston kokouksessa asian esille nosti Pekka Koiso-Kanttila, joka ihmetteli miksi kunnassa on korostetusti lukittu ohjaus kohti Etelä-Karjalaa, josta maakunnallisia, ennenkokemattomia ja kaukaisia virvatulia ei hänen mukaansa kannata hapuilla.
Sitoutumattomien mielestä yhteyksiä Punkaharjun suuntaan on ryhdyttävä heti päivittämään kaikilla aloilla, kyläkouluja unohtamatta.

Valtuuston puheenjohtaja Sakari Paakkinen oli sitä mieltä, että Parikkala voi keskustella Punkaharjun kanssa kuntaliitoksesta, jos Punkaharjulla ollaan myös asiasta kiinnostuneita. Paakkinen totesi, että valtuustoaloite saatetaan kunnanhallitukselle valmisteltavaksi.

Asiasta tiedotti Etelä-Karjalan radio ja sanomalehti Itä-Savo

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>