Seurakuntavaalit olivat arvovaalit

Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää näitä seurakuntavaaleja arvovaaleina.

”Julkisuudessa on käyty keskustelua kirkosta, kirkon tulevaisuudesta ja homoseksuaalisuudesta. Taustalla on kysymys ihmisen arvosta ja siitä, miten ihmiseen suhtaudutaan. Se on havahduttanut tavallisia kirkon jäseniä ja nostanut äänestysprosenttia.”

“Ihmiset ovat lähteneet aktiivisesti liikkeelle. Kirkon jäsenet haluavat ottaa yhteistä vastuuta ja ovat osoittaneet, että kirkon tulevaisuudella on merkitystä. Äänestysaktiivisuus on merkki myös siitä, että tämä on meidän kirkko eikä vain joidenkin kirkko”, Mäkinen toteaa.

”Toivon, että tällä tavalla saadaan kuuluviin myös kirkon hiljaisen enemmistön ääni”, Kari Mäkinen.

“Myös nuoret ovat lähteneet liikkeelle, ja se on erityisen hyvä asia. Nuoret eivät ole kuitenkaan yhtenäinen ryhmä. Nuoret ovat halunneet vaikuttaa siihen, mitä he kirkolta odottavat”, kiittää arkkipiispa Mäkinen ensimmäistä kertaa äänestäviä 16- ja 17-vuotiaita.

Arkkipiispa Mäkinen pitää hyvänä, että vaaleja on käyty myös netissä ja verkossa. Vaalikoneessa on ollut kaikkiaan 260 000 eri kävijää.

Arkkipiispa kiittää äänestäjiä ja ehdokkaita sekä onnittelee vastavalittuja luottamushenkilöitä videolla evl.fi -palvelimen etusivulla.
http://evl.fi/EVLfi.nsf?OpenDatabase〈=FI

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>