Miten Uukuniemen kuntaliitos onnistui?

Menneen kesän aikana yhteiskuntatieteiden tohtori Kaisu Kumpulainen poikkesi Uukuniemellä haastattelemassa muutamia henkilöitä kuntaliitoksen vaikutusarvioihin liittyen. TEM:n ja Jyväskylän Yliopiston yhteinen tutkimustyö Kunnasta aktiiviseksi kyläksi – kuntaliitos ja maaseudun toimijarakenteen tilallinen muutos –hanke jatkuu Uukuniemellä kyläläisten kokemusten kartoittamisella. Tutkimukseen voit osallistua klikkaamalla alla olevan linkin, josta avautuu kyselylomake. Kyselyn tekeminen vie vain vähän aikaa, mutta tuottaa tutkijoille arvokasta tietoa koskien pienten paikkakuntien kuntaliitoksia.

Linkki kyselyyn:
http://MRINTERVIEW2.ad.jyu.fi/mrIWeb/mrIWeb.dll?I.Project=KUNTALIITOSKYSEL

Mikä tämä hanke on?
Tutkimus on Työ- ja elinkeinoministeriön ja Jyväskylän yliopiston rahoittama tutkimushanke: Kunnasta aktiiviseksi kyläksi – kuntaliitos ja maaseudun toimijarakenteen tilallinen muutos. Tutkimukseen osallistuu neljä kuntaliitoksen läpikäynyttä maaseutupaikkaa: Konginkangas ja Leivonmäki Keski-Suomesta, Värtsilä ja Uukuniemi. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, miten kuntaliitos on vaikuttanut paikkakunnan kehitykseen, palvelujen saatavuuteen ja vaikutusmahdollisuuksiin. Aineistoa kerätään paikallisilta ihmisiltä haastattelemalla ja nettikyselyn avulla.

Tutkimusta tekee yhteiskuntatieteiden tohtori Kaisu Kumpulainen, joka työskentelee Jyväskylän yliopistolla Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksella. Kumpulainen väitteli yhteiskuntatieteiden tohtoriksi vuonna 2012. Väitöskirjan nimi Kylätoiminta ja aktiivisen kylän tuottaminen.
Tässä väitöstiedote: https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2012/11/tiedote-2012-11-26-12-58-42-431627

Toivon mahdollisimman runsasta osallistumista tutkimukseen!
Lisätietoja tutkimuksesta: kaisu.kumpulainen@jyu.fi
Ystävällisin terveisin,

Kaisu Kumpulainen
Yhteiskuntatieteiden tohtori
Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos
Jyväskylän yliopisto
Puh. 0400 408509
kaisu.kumpulainen@jyu.fi

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>