Kysyäkin saa

Kysyäkin saa

Nyt kirkko kiinnostaa enemmän kuin koskaan, kuuluttavat uutiset. Suomalaiset saatiin hetkessä ottamaan kantaa, sillä media on kyhännyt meille keskusteltavaa. Viime viikkojen keskustelujen kysymykset liittyvät sukupuolisuuteen ja sukupuoleen. Uskon ja kirkon asiat ovat kuitenkin yläpään asioita.
Useissa seurakunnissa on käytössä kirkon järjestämä palvelu seurakunnille ja kirkollisveronmaksajille eli vaalikone, jotta seurakuntalaiset pääsevät katsomaan ehdokkaiden mielipiteitä ja testaamaan omia ajatuksia.

Osa kirkon jäsenistä on tuntenut surua keskustelujen synnyttämästä kirkosta eroamisesta ja ahdistusta mediassa käydyistä keskusteluista. Se on raskasta kirkon työntekijöille ja luottamushenkilöille. Kirkon johto ja seurakunnat haastetaan nyt näyttämään suuntaa tulevaisuuteen. Olennaisinta on keskittyä ihmisten kohtaamiseen ja se on jo paljon.

Luottamushenkilöt voivat yhdessä tehdä muutoksia kirkkolaivan kurssiin ja jokainen heistä on omalta osaltaan vaikuttamassa paitsi oman seurakuntansa asioihin, myös koko kirkon linjauksiin. Siksi vaalit ovat jokaiselle äänioikeutetulle vaikuttamisen paikka.

Seurakunnan luottamushenkilönä toimiminen on paljon muuta kuin kahvikeskusteluja, toki kokouksissa teetä ja kahvia juodaan kuten kokouskulttuurissa on tapana. Luottamushenkilöt tekevät merkittäviä taloudellisia päätöksiä ja vaikuttavat suunnittelulla seurakunnan toimintaan.

Seurakunnan päätöksenteossa on hetkensä. Parhaimmillaan tunnelma voi olla leppoisaa, työskentely edellyttää silti aktiivisuutta, joskus jopa rakentavaa kritiikkiä. Kysymyksiä saa tehdä.

Luottamushenkilöiden on viisasta antaa tilaa seurakunnan työntekijöille. He miettivät kyllä miten voisivat hoitaa tehtäviään parhaiten. Raja on silläkin, miten heitä voi kuormittaa. Tekemistä silti riittää.

Maija Ala-Nikkola

EHDOKKAAT KIRKKOVALTUUSTOON V 2011 -2014
Ehdokkaat numerojärjestyksessä

I ELÄVÄ SEURAKUNTA EHDOKASLISTA: 2.Eeva Kainulainen, 3.Kyösti Niiranen, 4.Pekka Repo,5.Silja Siira,6.Jouni Suppola, 7.Rauni Suutarinen, 8.Jukka Turunen,9.Eija Tykkyläinen,10.Pirjo Valkeapää

II KOTISEURAKUNNAN PARHAAKSI EHDOKASLISTA:11.Paula Anttonen,12.Pekka Anttonen,13.Allan Granlund, 14.Anne Honkanen,15.Kyösti Kupiainen, 16.Merja Kosonen, 17.Lassi Kujanpää,18.Virva Laakkonen,19.Martti Lemetyinen, 20.Johanna Loikkanen, 21.Timo Neuvonen,22.Timo Nokelainen,23.Jouni Matikainen,24.Heikki Paajanen,25.Pekka Pesonen, 26.Pertti Paajanen, 27.Pirkko Rautiainen, 28.Heli Soikkeli,29.Eeva-Liisa Siitonen,30.Martti Siitonen,31.Anna-Liisa Tiainen,32.Merja Tiainen, 33.Terhi Tiilikainen-Kärpänen,34.Eini Valkeapää,35.Lassi Valkeapää

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>