Kellotorni Paakasalmeen

Syksyn aikana Paakasalmen hautausmaalle on kohonnut uusi rakennus. Parikkalan seurakunta on rakennuttanut kellotornin, joka saataneen käyttöön vuoden vaihteeseen mennessä. Rakennuksen on toteuttanut Saaren Rakennuspalvelu Oy.
-Tornin rakenteet ovat valmiit, ainoastaan varsinaiset kellot, sähkötyöt ja jalustan maalaus puuttuvat. Loppumaalaus suoritetaan ensi keväänä betonijalustan kuivuttua. Kellot saanemme loppusyksyn kuluessa paikalleen, koska ne ovat vielä työn alla kellovalimossa, selvittää tornin suunnittelija rakennusinsinööri Kari Niiranen Parikkalasta.
-Tornikelloja soitetaan hautausmaatoimituksissa. Tähän asti näissä tilaisuuksissa kelloja on soitettu kirkon viereisessä kellotornissa, josta on hautausmaalle lähes parin kilometrin matka. Näin kellojen soitto ei ole kuulunut hautausmaalle asti, joten asia korjaantuu siltä osin. Lisäksi kellojen soittoa voi myös etäohjata kännykällä, kun sähköistys ja automatisointi saadaan valmiiksi. Rakennuksen kokonaisinvestointi on noin 35.000 euroa, kertoo Parikkalan seurakunnan talouspäällikkö Ritva Laine.
Sah

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>