Hoosiannaa laulamaan

Kun vuorokausi vaihtuu lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, radiosta kajahtaa ilmoille Hoosianna.
Kyse on Jouluradiosta, joka soi tänä vuonna jo seitsemättä kertaa ensimmäisestä adventista Tapaninpäivään. Sitä voi kuunnella myös netin kautta.
Jouluradion musiikki koostuu kotimaisista ja ulkomaisista perinteistä – sovitetusta, uudesta ja kokeilevastakin.
Jouluradio on tullut tärkeäksi myös ulkomailla asuville suomalaisille, joille se välittää joulun tunnelmaa kotimaasta.
http://www.jouluradio.fi/index.html

Nyt on se aika jolloin saa yhdessä laulaa sydämen pohjasta saksalais-ruotsalaista Hoosianna-hymniä. Laulun sanat liittyvät evankeliumitekstiin, jossa Jeesus ratsastaa aasilla Jerusalemiin ja ihmiset levittävät tielle vaatteita ja puiden oksia huutaen: “Hoosianna, Daavidin Poika.”

Mikähän tuossa hymnissä niin viehättää? Onko se G.J. Voglerin riemullinen sävel, joka on tarpeeksi helppo jokaiselle laulajalle? Ehkä ajankohta jolloin sitä laulamme, adventti, uuden alku? Vai onko Hoosiannan viehätys siinä, että saamme laulaa sitä yhdessä?

Uukuniemen seurakuntataloon laulamaan Hoosiannaa su klo 13.
Saarna Heli Melanen, liturgina Antti Vasari, kanttorina Väinö Vanhanen, avustajina Seija Jäppinen, Sisko Matikainen ja Maija Ala-Nikkola. Laulukirjoina lasten virsikirjat.Kirkkokahvit ja mehut. MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>