Naisenergiaa Pitäjäntuvalla

Primavera -kvartetti on tuusulais-keravalais-järvenpääläinen a capella -yhtye, joka tulee esiintymään tulevana viikonloppuna Pitäjäntuvalle. Yksi Primaveran neljästä naislaulajasta on Varpu Savolainen, jonka juuret ovat Uukuniemellä. Varpu vietti isovanhempiensa Lilli ja Tahvo Pentikäisen luona kaikki lapsuutensa kesät, ja nyt vanha mummola Niukkalassa on siirtynyt Varpulle ja tämän siskolle.

Varpu liittyi Tuusulalaiseen Primavera -naiskuoroon vuonna 1999 ja on siitä lähtien harrastanut kuorolaulua intohimoisesti. Kvartetti syntyi varsinaisen Primavera -kuoron joulukonsertin yhteydessä, kun Varpu yhdessä kolmen muun naisen kanssa päätti kokeilla laulamista pienemmällä ryhmällä. Konsertin hyvän kokemuksen jälkeen nelikko on jatkanut kvartettina laulamista ja viime talvena he osallistuivat Sulasol yhtyelaulukilpailu-koulutukseen, josta saatiin oppia alan ammattilaisilta sekä uutta kipinää harrastuksen jatkamiseen. Primavera -kvartetti on esiintynyt aikaisemmin muissa yhteiskonserteissa, mutta Uukuniemen esiintyminen on heille ensimmäinen oma konsertti. Loppukesästä naiset tulevat vetämään keikkaa vielä Helsingin Art goes Kapakka kuorokierroksella sekä Tuusulan taiteidenyössä.

– Me olemme neljä naista, jotka tykkää laulaa. Tekemisessä meillä on mutkaton meininki ja harjoituksissa nauretaan paljon, kuvailee Varpu.

Primaveran kolme muuta jäsentä Pia Vatanen, Merja Alakotila sekä Tiina Huokuna aikovat Uukuniemen konsertin lisäksi harjoitella yhdessä tulevia konsertteja varten ja tietysti nauttia Uukuniemen kesästä. Varpu ja hänen miehensä ovatkin vasta saaneet rakennettua talon pihapiiriin uuden aittarakennuksen, jonne kelpaa majoittaa useampiakin vieraita. Kvartetin lauantain ohjelmistossa on kappaleita laidasta laitaan, kuten suomalaista iskelmää, kansanmusiikkia sekä muutama popmusiikin klassikkokin. Lisäksi illan ohjelmassa on yhteislaulua, jota on säestämässä Petri Tiainen.

Kesäillan keveät -konsertti ja yhteislaulutilaisuus
Pitäjäntuvalla lauantaina 3.8. klo. 18.

SMM

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>