Mikko Salmi ja Jorma Berg laulavat kesäteatterissa

Mikko Salmi ja Jorma Berg esiintyvät ensi kesänä laulunäytelmässä Muhoksen Mimmi

Tiistaina TV 2 esittää klo 13 Reino Helismaan ja Toivo Kärjen romanttisen musiikkielokuvan Muhoksen Mimmi. Elokuvassa muurari-Martsu, rappari-Ranssu, hitsari-Heikki ovat ihastuneet junamyyjä Mimmiin, mutta Mimmi pitää vain köyhästä jarrumiehestä…kuten jämerä Jenny sanoo ”siel on paljon rakastuneit miehii”..

Mikko Salmi Niukkalasta ja Jorma Berg Kummusta kuuluvat niiden parinkymmenen laulavan näyttelijän joukkoon, jotka tulevana kesänä esiintyvät Mikkolanniemen teatterin laulunäytelmässä Muhoksen Mimmi. Salmi esittää rappari-Ranssun ja Berg muurari-Martsun roolin.
– Näin kaupassa ilmoituksen näytelmästä ja halusin kokeilla uutta. Harjoitukset ovat henkireikä pitkälle talvelle, sanoo Mikko ja laulaa näytelmän kuorossa. Hänelle teatterin tekeminen on tuttua Uukuniemen nuorisoseuran kesäteatterin rooleista usealta kesältä. Jorma Berg joutui mukaan sattumalta. – Silvennoisen Manu soitteli ja kertoi miehistä olevan puutetta. Hän esiintyi viime kesänä Uukuniemen nuorisoseuran kesäteatterin esityksessä Hilman päivät.

Muhoksen Mimmin ohjaa Tuusulan, Jokelan ja Mäntsälän kansalaisopistojen yksinlaulun opettaja ja Järvenpää työväenopiston musiikkiteatterinohjaaja Riitta Wulff-Mäkelä ja pianistina toimii soitonopettaja Tatjana Poutala. – Laulunäytelmässä Muhoksen Mimmi on romantiikkaa ja hersyvää huumoria, Riitta hymyilee. – Reino Helismaa oli lahjakas tekstin tuottaja, joka sanoitti syvää elämää ja viisautta sisältäviä ralleja, hän pohtii.
Ohjaaja pitää näyttelijäporukan ääniä energisinä ja joukko on hitsautumassa yhteen ja kasvamassa hyvin rooleihinsa.Takana on jo yli 20 harjoituskertaa. Ohjaaja ja pianisti saapuvat pääkaupunkiseudulta Mikkolanniemeen viikonlopuksi pari kertaa kuukaudessa. – Ensi kesänä Karjalasta kajahtaa!
Riitta ja Tatjana pitävät kokemuksia Uukuniemeltä ja Mikkolanniemeltä upeina ja ihmisiä lämpiminä ja avoimesti suhtautuvina. -Kiitos myös vieraanvaraisuudesta, Riitta ja Tajana iloitsevat. Pari esiintyi viime syksynä Uukuniemen nuorisoseuran uudispuurojuhlissa yllätysesiintyjinä.

Wulff-Mäkelän aikaisemmin ohjaamat karjalaiset laulunäytelmät Kärki-Helismaan Ruoska ja rakkaus ja Haakana-Marttisen Koleraparta ovat johdattaneet ohjaajan omille koivistolaisille juurilleen. – Äitini omaa sukua Kolkka oli luonteeltaan vilkas ja temperamenttinen. Olen huomannut samoja piirteitä itsessäni ja alkanut ymmärtää paremmin itseäni. Äidin malli ”kaikki haastettiin, ilo ja itku on herkässä” on ollut myönteinen voima vaikeissakin elämäntilanteissa, Riitta sanoo. Mäntsälän Ohkolassa asuva ohjaaja on opiskellut maalausta mm. vapaassa taidekoulussa, taidemaalari Carolus Enckellin johdolla sekä yksinlaulua Italiassa ja nyt varttuneemmalla iällä myös Berliinissä. Karjalaan juurilleen Riitan johdattivat hänen ystävänsä Malla Neuvonen ja Maija Ala-Nikkola.
Esityksen ensi-ilta on Mikkisteatterissa 30.kesäkuuta Parikkalan kotiseutuviikolla. Näytelmän rahoittaa Kaakon kansalaisopisto ja lisätukea on haettu Suomen kulttuurirahastolta. M A-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>