Kirka, Muska ja muut

Ensi viikon maanantaina(1.7) ilmestyy ensimmäinen osa radiomusikaalista ”Laulava Babitzinin perhe”, jonka Uukuniemellä kesiään viettävä Pekka Savolainen on ohjannut ja tuottanut. Ohjelma kertoo Babitzinien sisarusten loistokkaasta ja traagisesta elämästä musiikin ja kuunnelman keinoin. Sarjassa kuullaan aivan uusia tulkintoja Kirka, Muska ja Sammy Babitzinin kappaleista, jotka Hajaantukaa! -yhtye, jossa Savolainen soittaa itse kitaraa, on kevään aikana äänittänyt suomalaisten eturivin muusikoiden kanssa. Myös Muska ja Ykä Babitzin on saatu mukaan esittämään perheen tuotantoa.

– Biisien ja itse kuunnelman nauhoituksiin käytettiin vain muutama viikko. Oli todella mahtavaa työskennellä sellaisten ammattilaisten kanssa, jotka osasivat hoitaa hommansa niin hienosti siinä tahdissa, kuvailee Savolainen projektin kulkua.

Sarjassa kuullaan Babitzinien unohtumattomia hittejä, kuten ”Tuhka tuuleen”, ”Venus” sekä ”Leijat”. Uuden polven tulkkeina esiintyvät Mikael Saari, joka tuli toiseksi tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailussa, metallibändi Stam1nan laulaja-kitaristi Antti ”Hyrde” Hyyrynen, Anna Asunta Fork- yhtyeestä sekä Hajaantukaa! -yhtyeen rumpali ja pitkän linjan muusikko Kari Kuivalainen. Myös rooleissa on tunnettuja nimiä. Rap -artisti Joonas Saartamo esittää Kirkaa(ja räppää), Jussi- palkittu Eero Ritala Sammyä, Emmi Parviainen on Muska, Alina Tomnikov Anna ja Reino Nordin on astunut Ykän rooliin. Lisäksi kertojana esiintyy 60-80- lukujen suosittu uutistenlukija Heikki Kahila.

Tarina etenee laulajasisarusten lapsuudesta aikuisuuteen saakka. Kirkan ja Muskan rooleja esittävätkin tunnettujen näyttelijöiden lisäksi Savolaisen lapset Lauri(13) ja Liisa(9), jotka ovat pienestä pitäen nauttineet Uukuniemen kesistä. Lasten mielestä parasta Uukuniemellä on ehdottomasti saunominen juuri tänä kesänä valmistuneessa uudessa saunassa, sekä uiminen Pyhäjärven kirkkaassa vedessä. Ja tietysti jäätelön syönti!

– Paremmin ei lomaa voi viettää kuin Uukuniemellä mökkiä rakennellen. Kun tekee jotain aivan muuta kuin varsinaista työtään, ajatukset lepäävät ja uusia ideoita voi syntyä aivan huomaamatta, kehuu Savolainen.

Babitzinit olivat suosionsa huipulla 60-70-luvuilla, jolloin Savolainen vietti lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Kirka oli hänen ehdoton suosikkinsa ja 80 -luvulla radiotoimittaja pääsikin tekemään haastattelun lapsuutensa idolista. Kun sitten viime syksynä tuli tieto, että kollegoiden kanssa yhdessä ideoima radiomusikaali Babitzineista oli hyväksytty tuotantoon, tarjoutui Savolainen oikopäätä ottamaan ohjakset käsiinsä. Radiomusikaalia varten haastateltiin elossa olevia Babitzineja, Kirkan ja Sammyn kanssa työskennelleitä muusikoita sekä tutkittiin arkistomateriaaleja. Kuunnelman on käsikirjoittanut ”Perhe Kärkinen” -radiokuunnelmasta sekä TV ykkösen ”Iltalypsy” -ohjelmasta tuttu Liisa Rimpiläinen.

”Laulava Babitzinin perhe” alkaa 1.7 Radio Suomi -kanavalla, ja sitä esitetään joka arkipäivä neljän viikon ajan. Yksi jakso kestää 20 minuuttia.

SMM

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>