Kesälukemista kirjastosta

Uukuniemen kirjaston uutuuksista löytyy monenlaista kesälukemista:
Luonnosta väriä lankoihin -kirja esittelee villalangan käsittelyn ja värjäyksen kaikki vaiheet ja välineet niin yksityiskohtaisesti, että rentouttava ja luova puuha luonnistuu aloittelijaltakin.

Uudenlaisilla verhoilla voi muuttaa huoneen tyyliä ja tunnelmaa paljon helpommin kuin uusilla huonekaluilla. Ikkunaan voi luoda ilmeikkyyttä ja näyttävyyttä muillakin keinoilla kuin verhoilla.

Tässä kirjassa esitellään useita tapoja kaunistaa ikkunaa kokonaisuutena. Verhot, paneeliverhot, salusiinit, purjeverhot, laskosverhot, kaihdinverhot, kapat – ompelun perustaidot hallitseva löytää niiden joukosta omat suosikkinsa. Puiset sermit, lämpöpatterinsuojukset ja kukkatasot onnistuvat nekin selkeiden nikkarointiohjeiden avulla.

Keveyttä ja terveellisyyttä arvostava ruoanlaittaja ei voi olla tarttumatta salaatteihin – ne ovat monipuolisia ruokalajeja, joiden muuntelussa on vain mielikuvitus rajana.
Näppäränkokoisen 500-ruokakirjasarjan uusi osa kertoo, miten salaatti muuttuu alkuruoiksi, lisukkeiksi tai kokonaisiksi aterioiksi sekä tarpeen että käytettävien ainesten mukaan.

Vuodesta 1974 alkaen ilmestynyt Erämaailma tunnetaan alansa värikkäänä vuosikirjana, jonka sivuilla maamme riistamaat ja kalavedet heräävät eloon.

Vuonna 2010 Karisto täyttää 110 vuotta, ja juhlan kunniaksi julkaistaan keväällä Erämaailman parhaiden kalastustarinoiden kokoelma. Sen sivuilta voi lukea, miten kalavetemme ovat kiehtoneet pyytäjien mieltä ja muuttuneet vuosikymmenten aikana. Entä miten on muuttunut itse kalastus? Kenties moninkin tavoin, mutta tarinat kertovat, kuinka yksi asia on pysynyt samana: kalastuksen ikiaikainen kiehtovuus ja jännitys. Koskaan ei tiedä, millainen saalis nousee…

Miten saada luonto osaksi pihaa ja piha osaksi luontoa? Omasta puutarhasta on mahdollista kehittää paikka, missä viihtyvät niin erilaiset kasvit, linnut, perhoset, hyödylliset hyönteiset kuin muutkin eläimet.

Kirja antaa seikkaperäisiä ohjeita ja hyödyllisiä vinkkejä luontopuutarhan perustamiseen. Teoksessa esitellään kymmeniä kasvilajeja, jotka edesauttavat eläinten viihtymistä. Esille tuodaan myös ne olosuhteet, joita eri linnut, nisäkkäät ja hyönteiset tarvitsevat, jotta ne saadaan houkuteltua pihan vierailijoiksi ja asukkaiksi.

Käsilaukku on tarpeellinen, milteipä välttämätön asuste. Ja huopa on upea materiaali: luja, kaunis ja kestävä. Tässä kirjassa on yli 20 ohjetta ihastuttavan persoonallisiin huopalaukkuihin ja -kasseihin.

Käytössä on useita eri tekniikoita märkähuovutuksesta itse neulottavien tai virkattavien töiden huovutukseen, neulahuovutuksesta pesukonehuovutukseen. Huovutus on mainio tapa kierrättää vanhoja villavaatteita, torkkupeittoja ja kaulaliinoja. Ehkä virttynyttä villapaitaasi odottaa uusi elämä laukkuna?

Leikki on oivallinen keino herättää lapsessa iloa ja luovuutta.

Vanhempien, isovanhempien tai ystävien ei kuitenkaan ole aina helppoa keksiä tekemistä, kun lapset valittavat: “Minulla on tylsää, mitä tehtäisiin?”

Tähän kirjaan on koottu 100 vanhaa ja uutta suosikkileikkiä kaikkiin vuodenaikoihin, sisälle ja ulos. Mukana on myös askarteluohjeita, kokeita ja pikkupiloja, jotka saavat taatusti naurun raikumaan. Tekemistä löytyy pikkulapsista aina 12-vuotiaisiin saakka – ja koko perheelle.

Uukuniemen kirjasto on auki:

maanantai
klo 16.00 – 18.00

torstai
klo 11.00 – 18.00

Uukuniemen vanhojen valokuvien näyttely kirjastoon kesällä

Uukuniemen kirjastossa on tarkoitus järjestää vanhojen kuvien näyttely ensi kesänä. Etsimmekin nyt vanhoja kuvia Uukuniemeltä (myös rajantaakse jääneiltä alueilta).

Mikäli sinulla on kuvia jotka haluat näyttelyyn muiden nähtäväksi, ota yhteyttä kirjastoon.

Näyttelytilojen pienuuden takia kaikki kuvat eivät ehkä mahdu esille, mutta laitamme osan näytille Uukuniemi.infon sivuille.

Kuvista olisi hyvä saada tietää milloin ne on (ainakin suurinpiirtein) otettu, kuka on kuvaaja, mistä kuva on otettu ja keitä kuvassa mahdollisesti esiintyy. Myös kuvan omistajan yhteystiedot pyydetään jättämään kuvien yhteydessä. Kuvat palautetaan lähettäjälle.

Terveisin,
Timo Kovanen
Kirjastonjohtaja
Parikkalan kunta
Harjukuja 1, 59100 Parikkala
Puh. 0400-702092
timo.kovanen@parikkala.fi

Uukuniemen kirjasto
Uukuniementie 1 59720 Uukuniemi
Puh. 040-736 9849
kirjasto.u-niemi@parikkala.fi

MA-N

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>