Kesäkausi avattiin Hoviselän kahvilassa

Hoviselän kahvilalla soi kesäkuun ensimmäisenä perjantaina varsin kirjavat sävelet, kun kesäkausi avattiin aurinkoisissa merkeissä Anne Eerikäisen ja Uukuniemen Ilo ry:n kipparoimina.
Ihmisiä saapui paikalle jo alkuillasta kiitettävästi kauniin sään ja mahdollisesti myös helatorstain tarjoaman pidennetyn viikonlopun vetäminä.

Virallinen ohjelma alkoi hiljalleen ilta seitsemän maissa, kun kahvilan perälle sijoitetulle esiintymisalueelle saapuivat monelle uukuniemeläisellekin tuttu kesäasukas Anna Holi sekä säestäjänsä Juhani Saari. Akustisilla kitaroilla varustautunut parivaljakko tarjosi vahvalla laululla höystetyn ja kantrihenkisen puolituntisen, joka sisälsi niin omia kuin Annan veljen, Markuksen, kynästä lähteneitä kappaleita.

Lämmin sää veti ihmisiä terassille esitysten väliajoilla ja puheensorina kävi vilkkaana niin sisä- kuin ulkopuolella kahvilaa. Tauon päätti ennen illan toista esiintyjää paikalle saapunut Ilo ry:n tuore puheenjohtaja Anna Hälvä, joka piti pienimuotoisen ja sopivan tuttavallisen puheen toivottaen kaikki tervetulleiksi ja samalla valottaen hieman Ilon tulevia kesäsuunnitelmia. Yleisö sai myös kehotuksen liittyä yhdistyksen jäseneksi paikan päällä, mikäli mielenkiinto toimintaan syttyi näin juhlan tiimoilta. Muutamia innokkaita paikalla kiertäneeseen listaan löytyikin.

Puheen jälkeisten taputusten siivittäminä lavalle tepastelivat jo illan seuraavasta ohjelmanumerosta vastaavat duo Rihvelkettu ja Passarpoika, myös Petri Tiaisena ja Topi Pöyhösenä tunnetun kitarakaksikon. Kielet saivat kyytiä viime kesäisistä Ilo-Iltamista totuttuun malliin, kun Olli Wuorisen ja Väinö Vuorinteen runoihin pohjautuvat ja kaksikon sovittamat soinnut alkoivat kuulua. 
Miehet kokivat myös tarpeelliseksi muistuttaa yleisöä, virneet tiukasti suupielissään, siitä, että konsertin avanneesta Juokaa miehet juokaa-kappaleen kohtuullisen provosoivasta nimestä huolimatta Wuorinen oli aatteellinen raittiusmies.

Illan viimeisenä esiintyjänä estradille asteli olkihatulla ja rauhanriipuksella varustautunut TuomasKuona, alias Jorma Hakulinen. Miehen leppoisa ulkoasu ei kuitenkaan paljoa painanut, kun alkuesittelyjen jälkeen kitarankielet lähtivät soimaan ja täysiverinen punk kaikui Hoviselän seinissä. 
Omaa tuotantoa olevat kappaleet olivat uutta kuunneltavaa varmasti suurimmalle osalle yleisöä, mutta vastaanotto oli asiasta huolimatta hyvä. Musiikkiin eläytymistä ja soundia esityksestä ei ainakaan jäänyt puuttumaan.

Esitysten päättyessä ilman valtasi vapaa seurustelu ja Petri Tiaisen sekä osittain Topi Pöyhösen vetämä live-karaoke, jossa laulua säestettiin nimensä mukaisesti suoraan pianolla ja kitaralla. Illan mittaan kahvilalla kuultiin niin perinteisempiä toivelauluja kuin esimerkiksi Rauli Baddingia yleisön välillä erittäinkin värikkäinä tulkintoina. 

Lopullisena yhteenvetona avajaiset onnistuivat kaikilta osin hienosti. Aktiivinen ja mukana elävä yleisö on se ratkaiseva tekijä onnistunutta ja mukavaa ilmapiiriä luotaessa, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Kiitos siitä! Tällaiset tapahtumat antavat virtaa kaikille järjestäjille tehdä töitä jatkossakin ja tästä on hyvä lähteä eteenpäin kohti juhannusta ja muita kesän tulevia tapahtumia.

PA

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>