Elotulirock tulee taas

Elotulirock tulee taas

Uukuniemen Ilo ry. järjestää Elotulirockin Uukuniemen Papinniemessä 27.8. klo 15 alkaen.
Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2009, ja se keräsi kahtena päivänä
lähes 1000 hengen yleisön. Tänä vuonna festivaali on yksipäiväinen, ja esiintymislavalle nousee 7 hienoa bändiä. Luvassa on myös muuta ohjelmaa.

Bändien ja esiintyjien yhteinen nimittäjä on karjalaisuus. Artisteja saapuu paitsi Etelä- ja
Pohjois-Karjalasta, myös rajan takaa Karjalan tasavallasta: petroskoilainen Santtu Karhu
Talvisovat-yhtyeineen on tunnettu nimi myös Suomen puolella, karjalankielistä rockia soittava Karhu on kiertänyt maamme klubeja ja festivaaleja ahkerasti.

Pohjois-Karjalan bändivuo ei ehdy, tällä kertaa maakunnasta saapuvat paikalle joensuulaiset Trollfolk, Huojuva Lato ja Jolla. Trollfolk on mielenkiintoinen yhdistelmä etnoa, folkia ja rockia: itäiseen perinteeseen nojaava musiikki yhdistettynä laulaja Susanne Riikosen ruotsinkieliseen lauluun luovat yhtyeelle aivan oman soundinsa. Huojuva Lato pitää “Karjala-kantrin” lippua korkealla, ja Jolla jatkaa vahvaa joensuulaista rockperinnettä.

Kansanmusiikkipitäjä Rääkkylästä saapuu esiintymään bluesmies L.R.Phoenix. Englannista kotoisin oleva Leigh on ns. bottleneck-kitaran taituri, ja hänen musiikkinsa nojaa vahvasti bluesin juurevaan traditioon.

Etelä-Karjalaa edustaa South Karelia Posse Joutsenosta. Tämä hiphopia, dub-musiikkia
ja reggaeta yhdistävä bändi saapuu paikalle peräti 7 muusikon ja kolmen räppärin voimin.

Lisäksi mukana on jo ensimmäisessä Elotulirockissa ihastuttanut, energinen 7 Stout Clan
Savonlinnasta.

Tapahtuma on samalla “Amaze me, leader”-seikkailutapahtuman huipennus, ja vieraina
on satakunta nuorta Itämeren ympärysvaltioista. Eri maat ja tavat siis kohtaavat Elotulirockissa rajamaakunta Karjalan parhaiden perinteiden hengessä, ja luvassa on sapelinkalistelun sijaan
rockia, rauhaa ja rakkautta. Ja ruokaa.

Liput 15 (ennakko) ja 20 eur. Ennakkomyynti alkaa heinäkuun lopussa, myöhemmin ilmoitettavissa paikoissa. Uukuniemellä lippuja saa ainakin Papinniemen leirintäalueelta. Ei ikärajaa. Anniskelualue. Elotulirock-infoa tarkemmin Uukuniemen Ilon kotisivuilla www.uukuniemenilo.net.

PT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>