Aurinkoisen mielen kuvat kertovat kotipitäjästä

Uukuniemi-seuran kirjoitus- ja piirustuskilpailut Mielikuvia ja kuvia Uukuniemeltä kokosivat tarinoita ja kuvia entisajan ja nykypäivän kotipitäjästä. Tavoitteena oli vaalia paikalliskulttuuria ja herättää kiinnostusta kotiseutuun. Pääpalkinnot jaettiin Uukuniemi-juhlien pääjuhlassa 30.6.2013.

Kirjoituskilpailu: Uukuniemi mielessäni

Kirjoituskilpailuun lähetettiin sekä proosatekstejä että runoja. Lisäksi tuli arvokasta muistitietoa kertovia tallenteita, joista seura saa lisätietoa arkistoihinsa. Kirjoittajien vanhimmat tekstit kertoivat elämästä ennen sotia ja tuoreimmat mummolakäynneistä, nykypäivän lomanvietosta ja yhteydestä karjalaiseen luontoon. Nuorin kirjoittaja oli 11-vuotias ja vanhin 87-vuotias. Raati jakoi pääpalkinnon kahden kirjoittajan kesken. Nimimerkki Lehdokin proosatekstin Suitsan suvet kirjoittaja on Eeva Pihlasvaara Savonlinnasta ja nimimerkki Maalaistyttö -runon Haaveista totta kirjoittaja on Katri Levänen Jyväskylästä. Molemmat saavat tablettitietokoneet.
Raati jakoi lisäksi kunniamaininnan nimimerkki Metsätähden ansiokkaalle työlle Lauloimme puissa kuin linnut. Kirjoittaja on 89-vuotias Judit Hirvonen os. Liukkonen Kuopiosta. Työssä kuvataan taitavasti Uukuniemen elämää ennen sota-aikaa Parikan orpokodissa ja Parikan kylässä. Muut kirjoituskilpailun osanottajat saavat juhlan jälkeen postitse kirjapalkinnon. Töitä julkaistaan myöhemmin koottavassa julkaisussa.

Piirustuskilpailu: Kiva paikka Uukuniemellä

Piirtäjien kivoja paikkoja olivat mm. oma koti ja piha, mökkiranta, Uukuniemen kirkko, Kummun koulu ja Matin kioski.

Piirustuskilpailun vanhempien sarjan 9–16-vuotiaat pääpalkinnon saa 15-vuotias Satu Tienari Helsingistä työllään näkymä Suitsan rajasaareen. Piirustuskilpailun nuorempien sarjan pääpalkinnon saa Kerttu Tiainen Uukuniemeltä järvimaisematyöllään. Palkinnot ovat tabettitietokoneet. Työt olivat näytteillä Uukuniemi-juhlilla. Muut osallistujat saavat kaikki kunniamaininnan ja tavarapalkinnon, sillä kaikki lasten työt olivat omalla tavallaan kiinnostavia kuvia kivoista paikoista Uukuniemellä.

Kirjoituskilpailun raatiin kuuluivat Esa Ikonen, pj., Anja Kukkonen, Jouni Suppola, Petri Tiainen ja Riitta Katko. Piirustuskilpailun raatiin kuuluivat Esa Ikonen, pj., Jouni Suppola ja Riitta Katko. Molempien raatien jäsenet työskentelivät puolueettomasti, eivätkä tienneet tekijöitä ennen kuin päätökset oli tehty. Seura kiittää Suomen Kulttuurirahastoa ja Uukuniemen Osuuspankkia.

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>