Esiselvitys Kirkkolammen tilasta valmistui

Kirkkolampi kirkkaaksi -hankkeen toimikunta käsitteli joulukuun alun kokouksessaan Imatran seudun ympäristötoimen laatimaa Kirkkolammen tilaa koskeavaa esiselvitystä. Ympäristöinsinööri, Helena Kaittolan, laatimassa selvityksessä todetaan mm. että veden laadun kehitykseen on vaikuttanut järven kuroutuminen emäjärvestä eli Pyhäjärvestä. Veden vaihtuvuus on vähentynyt ja ihmistoiminnan vaikutukset ilmenevät pienessä järvessä herkemmin kuin suuressa vesistössä.

Ranta-asukkaille tehdyn kyselyn mukaan Kirkkolammen veden laatu on huonontunut vuosikymmenten aikana ja veden pinta mataloitunut. Tosin kuluvan vuoden havaintojen mukaan veden laatu oli hiukan parempi, johtuen mahdollisesti parista kovasta pakkastalvesta, jolloin valuma vesistöön oli vähäisempää.

Esiselvitys avautuu kokonaisuudessaan tästä linkistä http://www.uukuniemi.info/Kirkkolammen_tila_esiselvitys.pdf

Toimikunta pohti alustavasti myös mahdollisia veden laadun parantamiseen tähtääviä toimenpiteitä. Esille tulivat mm. alueen metsänomistajille ja ranta-asukkaille järjestettävät tempaukset ja tiedotustilaisuudet vesiensuojelusta, kirkkosillan salmen ruoppaus sekä kanavan avaaminen Paakalampeen. Toimikunta totesi myös, että moniin toimenpiteisiin liittyy useita eri näkökulmia ja että toimikunta voi mandaattinsa puitteissa tuoda esiin vain Kirkkolammen veden laatuun vaikuttavia tekijöitä.

Kirkkolampi kirkkaaksi -hankkeen toimikuntaan kuuluvat:

Juha-Pekka Hirvonen, puheenjohtaja, ranta-asukas
Armi Käppi, Uukuniemen Martat, ranta-asukas
Olli Hälvä, Hovilan tila
Topi Pöyhönen, ranta-asukas
Helena Kaittola, Imatran seudun ympäristötoimi
Jaana Valjus, ranta-asukas
Arja Tuovinen, ranta-asukas
Raimo Leppinen, osakaskunnan puheenjohtaja

Sihteerinä toimii Helena Kaittola. Toimikunta kokoontuu seuraavan kerran huhtikuussa 2012.

Aiheesta lisää aiemmin Uukuniemi.infossa http://www.uukuniemi.info/artikkelit/Kirkkolampi_kirkkaaksi_toimikunta_piti_ensimmaisen_kokouksensa_1104

JL

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>