Uusi onni surun jälkeen – Lupa rakastua

”Raija Tiainen toivoi 14-vuotiaana, että Pentti Makkonen tulisi hakemaan häntä tanssimaan. Sitä hetkeä Raija sai odottaa 60 vuotta. Mutta sitten kun se tapahtui, alkoi heille, kahdelle leskelle, uusi elämä.”

” Uusi elämä. Sellainen voi osua kohdalle vielä silloinkin, kun on Raijan lailla 78 tai Pentin tapaan 81 vuotta.”

Seura nro 10 6.3. kertoi Raija Tiaisen ja Pentti Makkosen rakkaustarinan.

Seurassa Sanna Puhto kirjoittaa kauniisti kahden aikuisen rakkaudesta.

Kummankin puolisot olivat nukkuneet pois ja takana oli raskaita aikoja. Monien vuosien jälkeen he tapasivat uudelleen elokuussa 2011 Punkasalmen eläkeläistapahtumassa Huviniemessä, lehti kertoo.

” Mutta sitten viereeni ovensuuhun sattui tämä blondi. En voinut enää kuvitella hakevani ketään muuta”, Pentti kertoi.

Kummankin avioliitot olivat kestäneet 50-vuotta ja läsnä oli suru puolison menettämisestä. Helpotti, että toinen oli samassa tilanteessa, eikä tarvinnut loukkaantua toisen surusta. Raijan mies Hannes oli kannustanut häntä jatkamaan elämäänsä, kun hänestä aika jättää.

Pariskunnan avoimesti kerrottu tarina koskettaa ja antaa toivoa.

Molempia jännitti sukulaisten ja ystävien reagointi. Lehti kertoo, miten Raijan kotikulmilla Uukuniemellä pantiin merkille rivitalon eteen ilmestynyt harmaa auto.
Raija ja Pentti kertovat hellyyden kaipuustaan. Yksi Pentin vanhoista perhetutuista kysyi kyläreissulla, miltä tuntuu nukkua taas naisen vieressä. ”Hyvältä”, Pentti myhäili. ”Tämä on mukavaa ja rauhallista yhteiseloa.”

Vaikka Raijan ja Pentin rakkaus kukoistaa, he eivät aio mennä naimisiin. Se ei tunnu tärkeältä. Raija vitsailee, että kuinka häntä voisikaan rengastaa, kun sormus ei mahtuisi nivelrikkoisiin sormiin.

”Elämää on elettävissä niin kaunan kuin elää.” Kotoa on lähdettävä liikkeelle, sieltä ei kukaan tule hakemaan.. Eivätkä edesmenneet palaa takaisin vaikka kuinka itkisi.” Raija ja Pentti sanovat.

Seuralehti on luettavissa Uukuniemen kirjastossa.

MA

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>