Uukuniemen Marttojen kevätkuulumisia ja kesäsuunnitelmia

Erton rotinat Martta-Mäkelän piha-alueella

Uukuniemen Marttojen talkookahvitus sujui iloisesti kun juotiin Ertto-pojan rotinakahvit kesäisen lämpimänä toukokuun päivänä Martta-Mäkelän pihamaalla. Rotinakukko on uukuniemeläinen perinneleivonnainen. Sen malli ja kukon täyte vaihtelee leipojan mukaan. Karjalan piirakat munavoineen ja marenkinen raparperipiirakka maistuivat myös reippaalle talkooporukalle. Yhdessä muisteltiin runsas viikko sitten tehtyä Tallinnan matkaa matonkuteiden leikkaamisen ohessa ja laitettiin kaikki valmiiksi kutojia varten Martta-Mäkelässä.

Martat Vanhassakaupungissa

Uukuniemen Marttojen kevätretki tehtiin Tallinnaan. Kuvassa on osa kolmekymmentä henkeä käsittävästä seurueesta. Sää suosi ja paljon ennätettiin nähdä ja kokea. Tutuksi tulivat niin sataman läheisyyden ostospaikat kuin Tallinnan Vanhakaupunki, josta löytyi paksujen muurien suojissa olevat kellariravintolat ja pienet romanttiset kahvilat, joiden terassilla oli mukava istuskella ja seurata turistiryhmiä.
Kiertoajelun aikana näki kaupunkia eri puolilta, ja uskaltautuivatpa jotkut nousemaan Kaknäsin televisiotorniin, josta oli huikeat näkymät kaupunkiin.

Oluen valmistamisen saloihin perehdytti ruokailupaikkamme Kochin panimoravintolan edustaja. Käsityöläisten taivaaksi kutsutussa Karnaluksissa ihmeteltiin käsityötarvikkeiden runsautta ja ostoksiakin tehtiin. Matka oli virkistävä ja antoi intoa yhteiseen toimintaan.

Uukuniemen Marttojen kesätahtumat

Ke 5.6 Hautojen hoitopäivä ja kahvitus

Ti 25.6 Kirkkolampi kirkkaaksi asukasilta ( kahvitus)

La 6.7 Aamutori kirkolla klo 9.00-10.00. Vanhojen käsitöiden näyttely Pitäjäntuvassa klo 10.00-15.00. Torikatoksessa kirpputori, kahvia myynnissä ja arpajaiset.

Su 7.7 Vanhojen käsitöiden näyttely ja oheistapahtumat klo 12.00-16.00 Pitäjäntuvassa.

Su 14.7 Uukuniemen Marttojen kirkkopyhä

To 18.7 Martanpäivän vietto Kesärannassa Eijan, Jaanan ja Alinan luona.

La 31.8 Luontoretki

Aurinkoista kesää kaikille

toivottaa Uukuniemen Martat

IT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>