Uukuniemen Martat kevätretkellä Siikalahdella

Uukuniemen Marttojen kevätretki tehtiin Siikalahdelle 15.5.2012. Luonto- ja ympäristöasiat ovat olleet marttojen keskeisiä teemoja edelleen tänäkin vuonna. Kirkkolampi kirkkaaksi-projekti käynnistettiin viime kesänä ja tänä keväänä Etelä-Karjalan Marttojen piirin järjestämään – Marttojen jätevesineuvonta 2012 -hankkeen ympäristökoulutukseen osallistui Uukuniemeltä kolme marttaa.

Siikalahdelle suuntautuneen retken tarkoituksena oli virkistyä keväisessä luonnossa. Lähtö oli aikaisin aamulla. Monelle martalle Siikalahti oli ihan uusi kokemus, eikä vierailu jää tähän, niin ihastuneita oltiin paikkaan. Oli nähtävää ja kuultavaa niin vedessä kuin ilmassa.

Salaperäinen pullonpuhallus pysäytti ja herätti ihmetystä.Se oli kaulushaikara, joka hyvin maastotuneena töräytteli milloin mistäkin. Armi sen bongasi ja sitten kaikki kiikaroimme sitä, kunnes lintu hävisi pitkään heinikkoon. Välillä piti ihan lintukirjasta tutkia, mikä sorsalaji oli kyseessä, vaikka luontokeskuksessa ja torneissa oli hyvät kuvat ja selostukset Siikalahdella tavattavista linnuista. Alueella pesii kesäisin noin pari tuhatta lintuparia. Välillä piti suunnata katse taivaalle, kun uskomattoman suuri lintuparvi lensi yli kohti pohjoista.

Ihastelimme kevään kukkia: rentukoita ja sinisen ja punaisen värisiä kevätimikoita polun varrella ja tietysti paistettiin makkaraa ja juotiin vehnäskahvit. Palvi-Pirtistä ostimme kotiinviemiset.

Kesällä Uukuniemen Marttojen ohjelma on seuraavanlainen:
pe 8.6 srk:n hautojenhoitopäivän kahvitus alkaen klo 8.00
su 15.7 Marttojen kirkkopyhä ja kahvit pitäjäntuvassa
la ja su 28.7-29.7 Martat pitäjäntuvassa-tapahtuma: lauantaina torilla ja jatkuen pitäjäntuvassa, jossa myynnissä kahvia, leivonnaisia, käsitöitä, kirppis, arpajaiset ja tietoa jätevesiasioista klo 15.00 saakka ja sunnuntaina klo 10.00-15.00.
muut torit ke 11.7 kirkolla, pe 20.7 Niukkalassa ja la 4.8 kirkolla (mikäli joku muu yhdistys ei halua tätä vuoroa).

Tervetuloa kesäisiin tapahtumiin!

IT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>