Uukuniemen Martat hyvinvointiristeilyllä

Uukuniemen Martat Marttojen hyvinvointiristeilyllä 14.-16.10.2011.

Tukholmaan suuntautuneella risteilyllä oli mukana yli neljä sataa marttaa ympäri Suomea. Jo menomatkalla Joensuun junassa huomattiin kovin naisvaltaiselta vaikuttava junamatkustajien joukko. Olipa jollakin sukkaneule mukana, isoäidin neliöitä ei enää virkannut kukaan. Niillähän oli jo päästy Guinnesin ennätyskirjaan.

Ohjelma laivalla koostui luennoista, työpajoista ja esittelyistä. Martoilla on menossa Teemakausi 2011-2013 Hidastamalla hyvinvointiin ja luennot koskivat ko. aihetta. Ensimmäisenä oli luennoimassa kirjailija, terapeutti, kouluttaja Tommy Hellsten, joka puhui siitä miten nykyajan ihminen koko ajan suorittaa elämää, vaikka hänen olisi elettävä sitä. Hän painotti myös pysähtymistä ja sitä, että ihmisen on kuunneltava sieluaan.

Risteilyllä oli mukana Marttaliitosta sekä puheenjohtaja Merja Siltanen että toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä
ja muitakin henkilöitä. Harvoin paikallisen yhdistyksen jäsenet pääsevät tutustumaan henkilökohtaisesti ylimpiin johtohenkilöihin saati samaan kuvaan kuten me Marianne Heikkilän kanssa. Hän toimi tilaisuuksien vetäjänä ja luennoi monipuolisesti marttoihin liittyvistä aiheista kuten hidastamisesta ja siitä mitä Taloustutkimuksen Marttabarometri kertoo martoista. Hän esitti Marttaliiton tulevia ohjelmia, joita ei ole vielä julkistettu.

Varsinainen tähtiluennoitsija oli Jaana Venkula. Hänen ajatuksiaan kuunnellessa aika unohtui. Hän ravisteli rohkeasti ajatuksia(mme) nykymenosta, jossa on vallalla vain ahneus. Tässä muutamia mieleen jääneitä asioita. Oikein on se, mikä edistää elämää. Ihminen on onnellinen kun on yhtä tekemisensä kanssa, ja yhteisöllisyys syntyy luottamuksesta ja luottamus tekojen kautta. Erikoisesti marttailemiseen sopiva oli käsillä tekemisen painottaminen. Sillä suuri merkitys aivojenkin kehittymiseen, varsinkin pitää kiinnittää huomiota lasten liialliseen tietokoneen ääressä istumiseen. Mitä ikävämpi homma, niin sitä suurempi vaikutus sillä on kun sen saa tehdyksi.

Me uukuniemeläiset osallistuimme retkeen, joka suuntautui kuningasparin kotilinnaan Drottningholmiin ja eikös vain itse kuningas Kaarle Kustaa ajanut autollaan linnasta meitä vastaan. Harmi, että katselin juuri silloin Kanadan hanhia. Oppaan välityksellä jätettiin Victorian ja Danielin tulevalle vauvalle paketti, jossa oli villasukat. Ne eivät tosin olleet meidän neulomat, jollekin oli välähtänyt edellisiltana, että pitäähän viedä vauvasukat viemiseksi. Ahkerat neulojat saivat aikaan kolmet sukat.

Työpajoissa sai vinkkejä uusista ‘kässätöistä’ ja mahdollisuuden näprätä oman korun. Paljon oli myös erilaisia tuote-esittelyjä ja erikoisesti uutuuksia. Risteily oli ensimmäinen Marttaliiton toiminnassa, mutta jatkoa on luvassa. Me Uukuniemen Martat nautimme kovasti risteilystä ja tietysti laivan runsaista aterioista. Tukholmassa oli aurinkoinen syyssää.

Kirjasi Irmeli Tiainen ja mukana olivat Kirsti Kaijanen(pj.), Eija Kemppinen(siht.) ja Rimma Tourula

IT

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>