PÄIVÄ PALOASEMALLA

Uukuniemen paloasemalla vietettiin lauantaina 28.11. valtakunnallista “Päivä paloasemalla” tapahtumaa. Paloasemalle saapuikin runsaasti lapsiperheitä ja muita tapahtumasta kiinnostuneita tutustumaan paikallisen palokunnan toimintaan. Paloasemalle oli järjestetty myös tehtävä- ja valistusrasteja, joissa sai tietoa mm. alkusammutuksesta, hätänumeroon soittamisesta ja palovaroittimista.

Uukuniemen alueella palo- ja pelastustoimintaa toteuttaa Uukuniemen VPK ry Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen alaisuudessa. Uukuniemen VPK on perustettu 1976. Toiminta on vuosien varrella kehittynyt kovasti. Eräs virstanpylväs oli vuosituhannen vaihteessa, jolloin toiminta laajentui myös ensivastetoimintaan. Koska ambulanssin tulo voi kestää Uukuniemelle kymmeniä minuutteja, oli ensivastetoiminnan alku merkittävä parannus mm. vakavien sairaskohtausten hoidossa.

Sammutusautona Uukuniemellä on vuodan -86 mallia oleva Mercedes-Benz. Ennen kuntaliitosta auto liikkui tunnuksella U11, nykyisin tunnuksena on P41. Sammutusvesisäiliön tilavuus on 3000 litraa. Huoneistopaloissa sammutusvesihuoltoa tulee turvaamaan säiliöauto muilta lähistön paloasemilta. Kalustoon kuuluu myös mm. vene ja raivauskalusto liikenneonnettomuuksia varten. Lähitulevaisuudessa Uukuniemelle odotellaan erillistä ensivasteautoa, joka helpottaa huomattavasti ensivastehälytyksiin lähtöä.

Harrastustoimintaa kaipaaville Uukuniemen VPK tarjoaa hyvän ja hyödyllisen tavan viettää vapaa-aikaa. Uudet jäsenet ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Yhteyttä voi ottaa esim. yhdistyksen puheenjohtajaan Ilpo Suutariseen.

MB

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>