Pauli siirtyi eläkkeelle

Uukuniemen Osuuspankin väistyvä toimitusjohtaja Pauli Loikkanen siirtyi perjantaina eläkkeelle juhlavin menoin. Pankki oli kutsunut paikkakuntalaisia viettämään Paulin läksiäisiä Kumpuun, pankin syntysijoille. Juhlaa vietettiin entisellä Uukuniemen koululla, joka on ristitty uudelleen Kummunkorkea Koulu Oy:ksi. Paikalla oli paikkakuntalaisten asiakkaiden lisäksi mm. delegaatio Parikkalan Osuuspankista.

Juhlatarjoiluista vastasi Kummun maaseutunaiset ry ja valmisteluissa oli mukana myös Kummun kyläyhdistys. Ruumiin ravinnon lisäksi tarjolla oli hengen ravintoa, jota tarjosi Imatran musiikkiopisto viulun ja pianon soiton muodossa.

Jäähyväissanoissaan Pauli kiitti uukuniemäisiä menneistä vuosista. Jatkossakin varmasti tavataan, mutta nyt uusissa merkeissä. Pankin vetovastuu on jo siirtynyt seuraajalla, Santtu Iljuskinille. Pauli kertasi pankkiuraansa, joka alkoi Kirjavalan ja Tarnalan Osuuspankeista, ja jatkui Iisalmen kautta pääkaupunkiseudulle Osuuspankkiopiston tehtäviin. Sieltä hän siirtyi 1987 Uukuniemen Osuuspankin toimitusjohtajaksi. Pauli on syntynyt Parikkalassa, ja veri veti siis synnyinseudulle takaisin. Haaveena oli perinteinen “punainen tupa ja perunamaa”.

Uukuniemelle siirryttyään Pauli kertoo huomanneensa, että vaikka Uukuniemellä ja Parikkalassa ollaan molemmissa karjalaisia, ovat paikkakuntien ihmiset kuitenkin erilaisia. Uukuniemellä tuntui voimakkaana menetetty rajantakainen Karjala, jonne myös iso osa Uukuniemeä jäi. Täällä ihmiset tuntevat, että ollaan pienellä, mutta silti tärkeällä paikkakunnalla. Tämä tuntemus, jonka hän aisti ensimmäisinä vuosina Uukuniemellä, on pysynyt edelleen vahvana.

Eläkeelle siirryttyä Pauli aikoo tehdä kotitilallaan Kinnarniemessä mm. remonttia ja auttaa poikaansa maanviljelystöissä, joten aivan oloneuvokseksi Pauli ei ole vielä siirtymässä. Perjantaina eläkeohjelmaan tuli myös yksi lisä, kun Uukuniemen Osuuspankki antoi läksiäislahjana Paulille oopperamatkapaketin Kansallisoopperaan Helsinkiin.

MB

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>