Marttojen maalaustalkoot 24.7. 2009

Kauniina helteisenä kesäpäivänä Martta-Mäkelän pihassa oli kuusi innokasta marttaa aloittamassa suururakkaansa. Punamultamaali oli keitetty edellispäivänä, ja nyt jännityksellä pensselit ja maaliastiat käsissä aloitettiin maalaus.

Punamullalla oli hyvä maalata. Se peitti hyvin maalattavan pinnan, vaikka päivänpuolella olevat seinät olivat jo vähän kärsineet auringonpaisteesta ja maalia meni enemmän kuin talon varjoisammalla seinällä ja maalaaminen oli työläämpää myös. Maalaajia olisi voinut olla enemmänkin,pensseleitä ja purkkeja olisi kyllä riittänyt, sillä puheenjohtaja oli hoitanut hyvin tarvikkeet talkooväelle. Työkin olisi sujunut nopeammin useammalta maalarilta, varsinkin miesvoimaa olisi tarvittu tellinkien siirtelyyn ja päätyseinien korkeimpien kohtien maalaamiseen.Ne jäivät maalaamatta. Onneksi punamullan keittotalkoissa edellispäivänä mukana ollut mies piipahti paikalla ja lupasi maalata ne seuraavana päivänä, jolloin myös ikkunapuitteet oli tarkoitus maalata.

Keittomaalin väri oli nimeltään italianpunainen. Se on vanhanaikainen,helakka punainen väri, ja se on viime vuosina kokenut uuden tulemisen. Mielestämme se on erittäin kaunis väri.

Taas todettiin, miten yhdessä tekeminen on hauskaa; siinä sivussa tulee jutusteltua mukavia ja laulukin raikui, kun kahdella martalla oli nimipäivä. Talkookahvit kuuluivat asiaan ja muutkin virvokkeet!

Kiitokset kaikille talkoolaisille, että maltoitte antaa oman työpanoksenne yhteisen asian puolesta, varsinkin kun sattui vielä olemaan kesän lämpimät ja aurinkoiset päivät, jolloin jokaisella olisi ollut varmaan muutakin ohjelmaa. Kaiken takanahan yhdistysten toiminnassa on joku ahkera puuhanainen tai mies ja meillä se oli puheenjohtaja Armi Käppi, joka oli huolehtinut kaikesta ja jäi aina viimeiseksi lähtijäksi työmaalta. Kelpaa nyt muidenkin ihastella muodonmuutoksen kokenutta Martta-Mäkelää lauantain jälkeen, kun viimeinen talkoopäivä on ohi.

Uukuniemi.infon lukijat saavat vielä myöhemmin nähdä lopullisen tuloksen, kun kaikki on tehty.

Irmeli Tiainen

Jaa juttu Facebookissa:

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>